Oppskrift: Knekkebrød

  • 26.01.2016 - 13:30

 

Enda en ny dag har startet, og jeg bare teller ned dagene til jeg skal tilbake i praksis igjen. Siste skoleuken er jo faktisk snart over, og jeg gleder meg litt til å være i barnehagen i fire uker, og ikke måtte sitte på skolebenken hver eneste dag. I går kveld tok jeg meg tid til å bake litt igjen, og denne gangen ble det knekkebrød. Hjemmelaget knekkebrød er alltid godt, men noen ganger kan man bli litt lei av den sammen oppskriften, så i går testet jeg derfor ut en ny oppskrift, og resultatet ble veldig godt.

 Når man skal lage knekkebrød så trenger man en del mel/korn slag, men dette varer over flere porsjoner med knekkebrød, og det er ganske rimelige varer. Oppskriften jeg brukte i går fant jeg HER.

Knekkebrødene inneholder:
- 3 dl havregryn
- 3 dl havremel
- 2 dl linfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 8 dl vann
- Eventuelt litt salt eller urter hvis det er ønskelig (jeg brukte ikke det) 

- Bland alt godt sammen, fordel det på to stekeplater med bakepapir på og smør det utover. Jeg brukte en slikkepott og det fungerte ganske så fint. Prøv å gjør det så jevnt som du klarer.
- Del de så opp, med å skjære striper i knekkebrøddeigen som du har lagt på stekeplaten og stek det på 180 grader varmluft i 40 minutter
- Ta så stekeplatene ut av ovnen og la ovnsdøren stå litt oppe slik at det synker til 100 grader. Del så opp knekkebrødene og legg dem på rist, for så å plassere de tilbake i ovnen på 100 grader varmluft i 50- 60 minutter. Jeg pleier alltid å bytte plass på knekkebrødene når jeg setter dem inn igjen, så det brettet som først sto øverst plasserer jeg nå nederst.
- Bryt av et knekkebrød og se om det er sprøtt før du slår av ovnene og tar dem ut.
- Server de med noe godt, gode tips finner du HER

 Gårsdagens kveldsmat ble selvfølgelig nystekte knekkebrød med lett ost og paprika, dette smakte veldig godt, og blir nok en ny frokostfavoritt fremover. Håper dere vil prøve oppskriften, så garanterer jeg en utrolig enkel og veldig god boks med knekkebrød når de er ferdig.

 Har du laget knekkebrød før?

 


#Mat #Food #foodporn #fittrude #veientiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #godt #Knekkebrød #hjemmelaget

Becca Alexandra 26.01.2016 kl.15:01

Nam, det så veldig godt ut. Jeg har ikke laget knekkebrød selv før, men har veldig lyst å gjøre det :-)

Trude Myhre 26.01.2016 kl.16:16

Becca Alexandra: Det er veldig godt, og ikke minst så enkelt, så anbefaler deg virkelig å prøve :)

Helén Skogstad 26.01.2016 kl.23:20

Dette så veldig godt ut :-)

Trude Myhre 31.01.2016 kl.18:28

Helén Skogstad: Det smakte veldig godt også :)
Skriv en ny kommentar
hits