Min helg + perlemorskyer

 • 31.01.2016 - 21:06
God kveld! Det er så rart at helgen allerede er over, det føles som det var i sta at helgen faktisk kom, men som alltid flyr den forbi før jeg har rukket å blunke en eneste gang. Fredagen besto av kun to skoletimer før jeg igjen kunne starte bilen og reise hjem. Det er så rart å tenke på at jeg ikke skal tilbake på skolen før om fem uker, ja FEM UKER, det er ganske lenge det. Men jeg kjenner at jeg faktisk gleder meg til å være borte fra skolen nå. Man kan virkelig bli lei av disse auditorium-rommene man ser daglig, og tilbringer eks antall timer i, så man noen ganger bare kan føle at rumpa dovner bort. Nei jeg er ikke helt den personen som elsker forelesninger, men jeg vet jeg må ta meg selv i skinnet og bare fokusere på at det kun er igjen to og et halvt år før jeg endelig kan si at jeg er ferdig utdannet, og denne gangen håper jeg det er for godt. Jeg har faktisk fulført det første halve året av dette studiet, og det føles så godt, men også litt skummelt, for det betyr at eksamen nærmer seg mer og mer. Jeg håper virkelig jeg klarer å bruke denne praksistiden fornuftig, og da mener jeg når jeg ikke er i barnehagen også. Jeg har kommet meg igjennom nesten alt pensum i det ene faget, men jeg er ikke i nærheten i det andre, og det er også det faget jeg er mest redd for når det kommer til eksamen. Så jeg må virkelig stå på nå i disse ukene slik at jeg kan komme meg igjennom det pensumet også.

  

Dette innlegget skulle handle om helgen min, men nå ser dere hvor fort man sporer av. Når jeg først begynner å skrive så kommer det plutselig mange tanker, og de får alle lov til å komme ned på tastaturet også, men tilbake til denne alt for korte helgen. I går, altså lørdagen brukte jeg til å være flyttehjelp, første gang jeg har vært med noen å flytte, og jeg synes faktisk det var veldig koselig. Så hyggelig å kunne være til hjelp for personer man har blitt veldig glade i, i løpet av årene, føles så godt å kunne hjelpe til. Etter flyttingen dro jeg rett til bestemor og bestefar hvor bilen min var parkert, skiftet, ordnet meg og dro videre til pizzakveld sammen med den flotte familien til Jørgen, like koselig som alltid. Kvelden ble avsluttet foran tvn med et vinglass, eller for min del kan man vel heller si med tre slurker vin. Haha huff denne vinen og meg, det er jo nesten litt håpløst.

 

 

I dag var det ingen vekkeklokke som vekte oss, og det var veldig godt. Deilig å kunne få sove ut litt og våkne opp helt utvilt. Vi tok oss en veldig hyggelig gåtur i solen, før vi gikk inn igjen og koste oss med kanelbolle, nam nam. Når jeg tenkte på at jeg ville skrive dette innlegget til dere så ante jeg ikke hva jeg skulle bruke som bilder, siden som dere vet er jeg utrolig dårlig på å ta bilder, men bare en liten stund senere kom det flotte perlemorskyer på himmelen. De var ikke like store og vakre som sist jeg fotograferte sånne, men fortsatt veldig søte.

  

Snart skal jeg kutte opp grønsaker, finne skrivesakene mine og pakke ned parkdressen til i morgen. Det kommer til å bli så deilig å fly rundt i denne dressen i fire uker, det gleder jeg meg virkelig til. Bare finne noen tette sko nå så blir det jo nesten litt luksus. Håper dere også har hatt en strålende helg, og fått sett litt til den nydelige solen som også har besøkt oss så vidt.

 

Hva har du brukt helgen din til?

0 kommentarer

Oppskrift: Knekkebrød

 • 26.01.2016 - 13:30

 

Enda en ny dag har startet, og jeg bare teller ned dagene til jeg skal tilbake i praksis igjen. Siste skoleuken er jo faktisk snart over, og jeg gleder meg litt til å være i barnehagen i fire uker, og ikke måtte sitte på skolebenken hver eneste dag. I går kveld tok jeg meg tid til å bake litt igjen, og denne gangen ble det knekkebrød. Hjemmelaget knekkebrød er alltid godt, men noen ganger kan man bli litt lei av den sammen oppskriften, så i går testet jeg derfor ut en ny oppskrift, og resultatet ble veldig godt.

 Når man skal lage knekkebrød så trenger man en del mel/korn slag, men dette varer over flere porsjoner med knekkebrød, og det er ganske rimelige varer. Oppskriften jeg brukte i går fant jeg HER.

Knekkebrødene inneholder:
- 3 dl havregryn
- 3 dl havremel
- 2 dl linfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 8 dl vann
- Eventuelt litt salt eller urter hvis det er ønskelig (jeg brukte ikke det) 

- Bland alt godt sammen, fordel det på to stekeplater med bakepapir på og smør det utover. Jeg brukte en slikkepott og det fungerte ganske så fint. Prøv å gjør det så jevnt som du klarer.
- Del de så opp, med å skjære striper i knekkebrøddeigen som du har lagt på stekeplaten og stek det på 180 grader varmluft i 40 minutter
- Ta så stekeplatene ut av ovnen og la ovnsdøren stå litt oppe slik at det synker til 100 grader. Del så opp knekkebrødene og legg dem på rist, for så å plassere de tilbake i ovnen på 100 grader varmluft i 50- 60 minutter. Jeg pleier alltid å bytte plass på knekkebrødene når jeg setter dem inn igjen, så det brettet som først sto øverst plasserer jeg nå nederst.
- Bryt av et knekkebrød og se om det er sprøtt før du slår av ovnene og tar dem ut.
- Server de med noe godt, gode tips finner du HER

 Gårsdagens kveldsmat ble selvfølgelig nystekte knekkebrød med lett ost og paprika, dette smakte veldig godt, og blir nok en ny frokostfavoritt fremover. Håper dere vil prøve oppskriften, så garanterer jeg en utrolig enkel og veldig god boks med knekkebrød når de er ferdig.

 Har du laget knekkebrød før?

 


#Mat #Food #foodporn #fittrude #veientiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #godt #Knekkebrød #hjemmelaget

4 kommentarer

Oppskrift: Forfriskende smoothie!

 • 22.01.2016 - 14:05

Fredagen kom fort, og helgen kom virkelig enda fortere. Klokken 7 i dag tidlig var jeg helt klar for å hoppe i dusjen, men når jeg sjekket telefonen før jeg sto opp hadde det kommet melding om at dagens undervisning var avlyst, og jeg falt virkelig bare tilbake til drømmeland med en gang, og det var virkelig godt. Siden dagen i dag ble litt lengre enn planlagt så fikk jeg tid til ukens siste treningsøkt før helgen, og det føltes kjempe bra. Nå kan jeg virkelig ta ukens hyttetur med god mat med skikkelig god samvittighet. Baggen er pakket og klar, og det ventes bare på at klokken kan bli så mye så vi kan dra, og starte en kjempe flott helg. Men før jeg tar helt helgen, så må jeg bare tipse dere om en deilig smoothie som jeg prøvde i sta. Det trenger virkelig ikke være verken dyrt eller vanskelig, men bare veldig veldig godt.

  

Denne deilig smoothien inneholder kun 1 boks hermetisk ananas med saften, litt mango og gresk yoghurt med sitron. Dette ble forfriskende og godt, og det blir nok en ny favoritt her hos meg. Det å lage smoothie handler jo egentlig mest om å bare ha litt fantasi og blande dine favoritter, så vil du få en skikkelig god og litt mettende drikk som du bare kan kose deg med. Dette er jo helt perfekt som litt helgekos når man får lyst på noe godt. Jeg pleier alltid å lage smoothiene litt fyldige og synes dette er best, men dette kan man fint regulere med mer eller mindre veske.

Ønsker dere en strålende helg og nyt denne fine vintertiden flotte mennesker. Hvordan skal du bruke helgen din?

 


#Smoothie #vinter #smoothiefavoritt #favoritt #mango #ananas #greskyoghurt #fittrude #vegentiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #hyttetur

4 kommentarer

En lekker og god frokost!

 • 20.01.2016 - 13:21 

Velkommen kjære onsdag, du er virkelig hjertelig velkommen her hos meg. Onsdagen ble startet akkurat som jeg hadde planlagt, utsvette og sliten etter en treningsøkt, og frisk og fin etter en nydelig dusj. Jeg er så glad for at jeg er streng nok med meg selv og bare tvinger meg til å trene selv om det ikke er så mye motivasjon i bildet akkurat nå. Så hvis dere har noen tips til hvordan jeg finner litt motivasjon så bare skrik ut. På mandag gjennomførte jeg en økt som jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare før. Jeg jogget 3 km i strekk uten noen form for pause for aller første gang, og det føltes bare helt fantastisk. Gjennom hele joggeturen fortalte jeg meg selv positive ting for å holde hodet oppe, og det funker for meg. Kroppen var helt ferdig og jeg var strålende glad etter denne økten. Dette er hva som gjør at det er verdt å trene, når man får til noe som man ikke hadde trodd at man skulle klare.

  

Etter en treningsøkt får jeg alltid lyst til å lage noe godt til mat, og i dag gjennomførte jeg det virkelig. En grov brødskive med to speilegg og litt mager baconost under, en gulrot, tomat og litt agurk. Pluss et glass sjokolademelk og en kopp deilig te. For min del er det så fort at jeg blir matlei når jeg bare spiser det samme hele tiden og alltid bare velger noe lettvint, så da er det godt å ha god tid noen morgninger slik at jeg gjøre frokosttallerkenen fin og smakfull.

 

Håper onsdagen tar godt vare på dere, ønsker dere det aller beste! Hva liker du å spise til frokost?

 


#trening #frasofagristiltopptrent #mat #Food #fitoverfat #veientiletbredreliv #hygge #svett #sporty #fittrude

2 kommentarer

5 ting å bruke lørdagen på!

 • 16.01.2016 - 12:47

God lørdag alle herlige mennesker! Her sitter jeg godt plasser ny dusjet i min flotte rosa morgenkåpe, etter å ha startet denne lørdagen med ukens aller siste treningsøkt. Jeg er så glad for at jeg har klart å gjennomføre disse to ukene på treningsfronten, så nå ønsker jeg uke tre bare hjertelig velkommen, for jeg skal ta deg imot med åpne armer. Denne lørdagen ser ut til å bli helt nydelig, solen stråler og snøen gjør virkelig alt bare helt perfekt. Men over til det dette innlegget skal handle om: 5 ting å bruke lørdagen på. Helgene er mine favoritter, men det er ikke alltid jeg helt vet hva jeg skal bruke dem til, og jeg er kanskje ikke alene om det. Så her får dere noen tips til hva dere kan gjøre på en lørdag.

1. Når solen skinner som den gjør i dag så er det virkelig perfekt å finne frem skiene eller vinterskoene, fylle oppe sekken med kakao og en niste, for så å bare nyte en flott dag ute. Hvorfor ikke bare ta middagen ute også? Ta med deg engangsgrillen og det du måtte ønske av mat, eller bare lag et herlig bål, det kan ikke bli koseligere enn dette. Naturen er helt nydelig i seg selv og denne vinteren er jo så kortvarig så det er best å utnytte den når den først er her.

 

 

2. Lørdager er den dagen hvor man kan gjøre alt man ikke rakk i uken som gitt, sånn som å besøke venner. Til tider kan tiden bli så utrolig knapp og det blir vanskelig å prioritere de flotte vennene som man egentlig burde ha brukt mye mer tid sammen med. Dra på besøk til noen du ikke har sett på en stund, eller noen du bare ønsker å være med, slipp latteren og praten løs og bare kos dere gjennom hele dagen.

3. Helgen er også veldig fin til å slappe helt av og ikke tenke på noen ting. Sett på favorittfilmen og fyll koppen med noe varmt. Dette kan bare ikke slå feil, og du kan jo invitere noen og gjøre det enda litt koseligere. Tenn masse levende lys og drøm deg bort i din favoritt tvserie eller film.

4. Finn frem ansiktsmasken, hårkuren, neglelakken og kroppsskrubben og unn deg selv en skikkelig spadag. Etter en stressende uke kan det vært behagelig og ikke minst veldig avslappende å bare ta seg tid til å tenke på deg selv og din egen kropp. Kanskje noe godt i godteriskålen og noe godt i glasset vil gjøre det litt ekstra koselig.

  

5. Bruk lørdagen på å bake, hvorfor ikke bare sett i gang en gjærdeig eller en av dine favorittkaker og kos deg gløgg med å spise de opp etterpå, eller iallfall ta deg en liten smak. Ingenting er i mine øyne bedre enn nybakte kaker, og det er så koselig å lage dem også. Bare fyll opp fryseren når du først er i gang, så har du mye godt å kose deg med utover vinteren.

 

Håper dere fikk noen tips til hva dere kan bruke denne flotte lørdagen til. Hva liker du å bruke lørdagene til?

2 kommentarer

Endelig! Mary Kay

 • 15.01.2016 - 21:48

God fredagskveld folkens! E-N-D-E-L-I-G er det helg igjen, og jeg er så klar for denne helga. Litt forvirrende er det, for i mitt hode er det tydeligvis lørdagskveld, så jeg blir like glad hver gang jeg kommer på at det faktisk bare er fredag. Denne uka har gått unna som bare det, og det er ikke lenge igjen til enda en praksisperiode begynner, å det kjenner jeg at jeg gleder meg litt til. Dagen i dag ble faktisk startet på lesesalen med en pensumbok, og det føles faktisk veldig deilig når man leser ting som er ganske så spennende.   

I dag kunne jeg endelig hente disse fantastiske produktene som jeg har gledet meg sånn til å teste ut. Så i kveld blir kveldsrutinene bare en drøm, mitt ansikt skal virkelig få litt pleie. Kanskje Mary Kay blir den nye favoritten i min toalettmappe, bare se på denne herlige toalettmappen, var den ikke fin? Jeg har brukt så mye penger på renser og prøvd ut mye forskjellig uten noen form for positiv effekt, så forhåpentligvis ligger mirakelet i disse små søte flaskene.

 

Kos dere videre på denne herlige fredagskvelden! Hvordan tilbringer du denne kvelden?

2 kommentarer

Treningsprogram

 • 14.01.2016 - 18:07

Jeg vet så godt med meg selv at det er ingenting som motiverer meg mer enn når jeg kan se fremover, og det gjør jeg virkelig nå. Det å skulle trene helt på egenhånd og ikke ha noen form for hjelp synes jeg er veldig vanskelig. Motivasjonen klarer jeg ikke å holde oppe så lenge, og det er veldig enkelt å bare hoppe av å si man skal trene senere. Det er jo ingen overraskelse at januar er den måneden hvor det er veldig stort fokus på trening og forandringer etter julen. Jeg er en av dem som finner frem motivasjonen i  januar og ser for meg hvor bra dette kan bli, men det er ikke alltid like enkelt å fullføre disse tankene, ofte forblir det bare med tanken.

#Weheartit

Det har vært flere arrangementer på facebook hvor man kan starte treningen i 2016, treningsprogram og kostholdsplan kan man få være med på, og dette vil jeg jo bare si at er helt fantastisk. Selv vet jeg godt med meg selv at kostholdsplan og sånt ikke fungerer for meg.  Ja jeg kunne nok ha hengt på i en liten periode, men som man vet så hvis man skal gjøre en forandring på kroppen så må man fortsette i en lengre periode, så det ble ingen kostholdsplan å følge for min del. Jeg trives mye bedre hvor jeg kan bestemme selv, og ta sunne valg ut av ting jeg liker, for ja det går faktisk an å leve sunt utenom å måtte følge en kostholdsplan. Som dere vet så har jeg jo brukt penger på det før, men jeg klarte ikke å følge den.

Jeg kom over arrangementet "Fra sofagris til topptrent" på Facebook, og dette virket interessant. Jeg kom meg også inn på siden hennes på Facebook og det er jeg så glad for at jeg har klart. Her sitter det en vakker dame som deler et nytt treningsprogram hver uke som alle kan være med på, uansett om du aldri har trent eller om du alt trener. Motivasjonen min er virkelig på plass når jeg vet at det kommer et nytt treningsprogram hver uke, og jeg gleder meg til å fortsette. Uke en var kjempe fin, og jeg likte treningsprogrammet veldig godt, og uke to er også veldig bra. Så hvis du har lyst til å trene med et treningsprogram så er virkelig dette en fin ting for deg.

Dere finner siden hennes HER, klikk dere inn og lik, det fortjener hun virkelig!  #frasofragristiltopptrent

  Ønsker dere en strålende kveld videre! Følger du et treningsprogram?

 


#trening #kosthold #treningsprogram #frasofagristiltopptrent #2016

4 kommentarer

Studere og trene!

 • 14.01.2016 - 14:33

Hei alle sammen! Har torsdagen vært bra så langt? Det har iallfall min vært. Fyr i ovnen, varmt i koppen og fuglebrettet fult av fugler, det er virkelig en perfekt vinterdag.

Dagens skoletimer er unnagjort og en innlevering er skrevet og levert inn. Dette skolelivet er virkelig et liv, det er noe man alltid tenker på og du vet det MÅ gå først, selv om det ikke alltid er like enkelt å prioritere det slik. Ukene går så utrolig fort, spesielt når vi har studiedag på onsdag. Kan ikke skryte på meg at jeg er så flink på å bruke disse studiedagene til å studere, men det får vi se om det blir forandringer på etter hvert, uansett er det en flott dag til å få gjort ting man ellers må gjøre i løpet av uken. Snart får jeg finne frem igjen treningsskoene og den gode musikken for så å gjennomføre dagen treningsøkt. Kun to økter igjen i løpet av denne uke, og det føles veldig godt. Kan ikke si jeg helt har funnet den motivasjonen jeg trenger, så det å starte treningsøkta kan noen ganger føles som en liten kamp i seg selv, men heldigvis er jeg sta nok til å være bestemt på at dette skal gjennomføres. Gleder meg til det blir sommer igjen så jeg kan ta med treningen ut, men til den tid så forblir den nok inne.

Ønsker dere en flott og kald torsdag videre så høres vi senere! Hvordan har din torsdag vært så langt?

2 kommentarer

Nyttårsaften DEL 2

 • 09.01.2016 - 20:08

Da var det tid for å dele resten av bildene fra nyttårsaften med dere! Vi er godt inn i det nye året, men det er fortsatt hyggelig å se tilbake på disse bildene. Håper dere også liker dem!Jørgen var selvfølgelig så heldig at han fikk låne kamera mitt til å få tatt noen bilder av oss, hehe, hvor lykkelig han var over det vet jeg ikke helt, men mange koselige bilder ble det jo iallfall :)

Likte dere bildene?

0 kommentarer

UKE 1 av et bedre liv!

 • 09.01.2016 - 13:02

Hei og god lørdag folkens!

Kan virkelig ikke klage over at helgen er her. Utenfor daler det ned med snø og det er helt perfekt å bare sitte inne å gjøre ingenting. For hver dag jeg står opp til snøvær gleder jeg meg bare mer og mer til å kunne gå på ski, så forhåpentligvis kommer det masse snø i morgen slik som det er spådd, så er jeg enda et skritt nærmere.

Det er over en uke siden jeg bestemte meg for å leve et bedre liv, og her sitter jeg en uke senere, og kan være fornøyd med å faktisk ha gjennomført mine planer. Jeg har hatt tre treningsøkter denne uken og jeg har ikke rørt godteriskålen på en uke. Kjenner jeg blir litt svak når jeg ser kakefatet med smultringer på eller sjokoladebollen med masse deilig sjokolade i, men heldigvis har jeg klart å holde meg selv i nakkeskinnet og latt være. Jeg vet jo godt at denne første uken er den verste, så heldigvis har jeg klart meg igjennom den, og da er det bare teit å gi opp nå. Når fristelsen har kommet frem har jeg blitt god venn med fruktbollen og det skal jeg nok fortsette med også.Når man trener så sies det at det er mye enklere å spise sunt, og det må jeg virkelig si meg enig i. Tanken på å spise noe usunt er ikke der, og jeg ønsker å finne noe godt og sunt å spise, for det er jo ingen vits i å trene hvis man bare skal spise usunt, da vil det jo ikke bli noen resultater. Jeg kan ikke huske sist hvor jeg hadde salat på brødskiven, men i går etter treningen ble det to grove brødskiver med salat, agurk og kalkunpålegg, også en liten kopp te til, og det smakte veldig godt.

Når det gjelder treningen så har jeg funnet et flott treningsprogram som jeg skal følge fremover, og jeg gleder meg faktisk, mer om dette og tips til programmet skal dere få senere. Ønsker dere en flott lørdag. Hva bruker dere denne lørdagen til?

 


#Trening #Forandring #suntkosthold #suntliv #Treningsprogram #grovt #godt #mat #Fitoverfat

 

0 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits