Kveldskos med god samvittighet!

  • 24.03.2015 - 21:06

God kveld lesere! Tirsdagskvelden har virkelig funnet sin plass, jeg er plassert i senga, med tvn på og skolebøkene liggende ved min side. Selv om ferien er om to dager, så er det dessverre ikke helt tid for å legge fra seg skolebøkene enda, det er igjen enda en prøve før ferien virkelig kan komme til meg.

Når sultfølelsen kommer, finner jeg meg alltid noe å spise, for det er ikke særlig behagelig å være sulten. Kveldsmaten i kveld ble derfor litt ekstra god, men også super enkel. Det er ikke alltid så enkelt å finne erstatninger for brød når man er vant med å spise brød til frokost, lunsj og kveld. I går handlet jeg bananer og egg på butikken, så jeg vispet sammen en banan og to egg og stekte meg nydelige pannekaker, som jeg spiste med brunost på. Planen var å spise mitt hjemmelagde blåbærsyltetøy som jeg lagde i forrige uke, men det var ikke lenger like spiselig. 

 

Brunost på varme pannekaker blir ikke særlig delikat, men godt var det!

Hva velger du å spise når noe godt frister?

2 kommentarer

Strålende Helg

  • 23.03.2015 - 15:39

God mandag, har dere tatt uken godt imot? Helgen har jo som alltid bare rast forbi, og mandagen er kommet for enda en gang. Helgen min har vært helt strålende. Ingenting kan være bedre enn å være på hytta, slappe av, unna en pc og alt det man gjør seg selv avhengig av. På lørdag hadde vi fått på skiene før klokken 08.00, og det skulle bli en skitur på nærmere 1 time og 30 min før jeg kom frem til stedet hvor vi skulle være. Jeg hadde min fart på skiene så derfor ble jeg gående alene i skiløypa, dekningen var heller ikke helt god, så når jeg kom opp til birkebeinerløypa gikk jeg etter hvor jeg så mange folk. Snøscootere og skiløpere begynte å komme, og når jeg kom tilbake til familien fikk jeg vite at Johaug var den første som kom, så da fant jeg ut at jeg gikk ved siden av skisporet Johaug kom i, hehe, litt morsomt å tenke på, men jeg kom meg da på plass etterhvert når min mor og tante kom på plass og de ikke så meg, så etter en oppringning fra mor så var det bare å ta retningen mot Sjusjøen og passe seg for skiløpere og scootere som suste forbi meg i høy far. Morsom opplevelse. Været var helt strålede, og jeg fikk se birken for første gang, en fantastisk lørdag. Resten av helga ble brukt til å slappe av, strikke, gjøre lekser og bare kose meg med min flotte familie. 

 

Ønsker dere en flott uke! Hva har du brukt helgen din til? 

0 kommentarer

Tanken som gleder meg!

  • 17.03.2015 - 23:12

Nå er jeg så utrolig klar for ferie. Forrige ferie ble jo brukt til lekser og å være syk, så jeg følte ikke helt det var noen ferie for min del. Påskeferien har jeg et håp om at jeg slipper å måtte bruke til å gjøre skolearbeid. I det siste har det vært veldig mye å gjøre, og jeg bruker mye av fritiden min på å jobbe med skolearbeid. Jeg synes det er helt greit å bruke fritiden på det, men noen ganger blir det bare litt mye, og det har det blitt nå. Jeg kjenner at jeg trenger noen dager bort fra alle tankene om leksene og innleveringene som må gjøres, og prøvene som må pugges på. Jeg gleder meg sånn til å bli ferdig med dette året, og aldri måtte gjøre det igjen. Så klart må det jobbe like hardt disse siste månedene også, for jeg skal iallfall ikke ta opp igjen noen fag. 
Til helga skal jeg på hytta for to netter å det skal bli godt og ikke minst avslappende. Jeg gleder meg til å komme bort fra hverdagen selv om jeg vet jeg må ta med meg norskbøkene mine. Jeg får bare trøste meg selv med at det er en uke og to dager til jeg kan ta ferie. Snart er det klart for senga, og jeg skal lade opp til en ny dag i morgen med skole, trening og leksejobbing. 

God natt herlige verden! Gleder du deg til ferie?

2 kommentarer

Oppskrift på knekkebrød

  • 15.03.2015 - 10:44

Hjemmelaget knekkebrød har blitt en liten favoritt her i huset. Etter at jeg har laget en porsjon så tar det ikke lang tid før det er oppspist. Disse knekkebrødene er veldig godt, og jeg tror jeg tørr å påstå at dem smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken. 
Hjemmelaget knekkebrød
- 3 dl        Grov sammalt rug
- 3 1/2 dl   Havregryn
- 1 dl         Kruskakli
- 1 dl         Sesamfrø
- 2 dl         Solsikkefrø/solsikkekjerne
- 1 dl         Linfrø
- 1 ts         Salt
- 7 dl         vann 

- Bland alt sammen, og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for å jevne røren utover. Jo tynnere og jevnere jo bedre blir dem. Skjær så knekkebrødene opp.

- Stekes på varmluft i 170 grader, i 30-40 minutter. Åpne døren 2-3 ganger for å fjerne dampen. 

- Ta så ut knekkebrødene, del de opp og legg de på en rist og plasser de tilbake i ovnen på varmluft 100 grader i 45 til 60 minutter til de er tørre. Jeg pleier å bytte plass på knekkebrødene når jeg setter dem inn igjen, så det brettet som har stått øverst står nå nederst. 

- For å sjekke at knekkebrødene er ferdig, pleier jeg å ta ut et og knekke det for å sjekke om de er sprø. 

- Knekkebrødene oppbevares i en åpen boks. 

Server knekkebrødene med ditt favorittpålegg på og ha en super lunsj! 

 

Ha en strålende søndag alle sammen!  Lager du hjemmelagde knekkebrød?

4 kommentarer

Oppskrift på rugbrød!

  • 14.03.2015 - 09:57

Bakedager klarer jeg alltids å få til noen av. Jeg er litt ekstra glad i alt man kan bake selv, istedenfor å kjøpe alt ferdig på butikken, dette gir deg muligheten til å vite akkurat hva som er i det som du stapper inn i munnen. I går fikk jeg laget både rugbrød og knekkebrød. Jeg har planer om å kutte ned på inntak av brød, så forhåpentligvis klarer jeg det. Derfor er det godt å kunne bake et brød som gir deg god fylde i magen etter kun en brødskive, så får man fylle på med andre godsaker for å bli mett. 
Ingers Rugbrød- 1 porsjon gir ca 60 brødskiver
- 1.3 kg   Fin sammalt hvete
- 200 gr   Fin sammalt rug
- 200 gr   Helkorn hvete
- 75 gr     Gjær
- 2 ts      Strøkne ts salt 
- 9 dl      Hvetekli/kruskakli
- 1,8 L    Lunket vann, helst 37 grader (evt. 1 l søt eller sur skummet melk + 8 dl vann)
- 1 dl      Linfrø
- 1 dl      Solsikkekjerner 

- Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av vansken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.

- Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Deigen skal IKKE eltes på bordet. 

- Tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5 liters former. (jeg hadde tre brød i 1,5 liter former)

- Hev deigen i underkant av en time i bakebollen. (Ha eventuelt over plastikk over bakebollen så slipper dere søl hvis den eser over.) Slå ut luften av deigen og la den heve en gang til i bollen, i ca en halvtime. Slå ut luften av deigen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i ca 1 time. 

- Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal det være. Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og godt. 

- Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur. Hvis du spiser lite brød, kan det være et godt alternativ å skjære opp brødet i skiver før det fryses, slik at du bare tar opp noen skiver av gangen, det gjør jeg. 
Kanskje denne oppskriften ga noen et tips om hva dem skal bruke lørdagen til. Det er ikke så mye man trenger å gjøre ved å bake brød, bare å ha tålmodigheten på plass. Oppskriften på knekkebrød kommer ut i morgen!  

Ønsker dere en strålende lørdag videre! Liker du å bake ting selv istedenfor å kjøpe ferdig?

0 kommentarer

Jeg gleder meg

  • 04.03.2015 - 22:51

God kveld alle herligheter! Jeg må bare starte dette innlegget med å dele den gleden som jeg virkelig følte i går. Jeg framførte mitt særemne framlegg i går, og det var en kjempe lettelse å endelig bli ferdig med det. Så i dag kunne jeg svinge innom biblioteket og endelig levere tilbake bøkene som jeg har lånt i flere måneder nå, jeg føler jeg har gjort ferdig en stor del av noe utrolig viktig iløpet av dette året, så nå er det bare å vente på tilbakemeldingene.  

Fra nå av skal det ikke være mer særemne blogging lenger. jeg er veldig klar for å komme meg igjennom dette året, så jeg synes ikke det er så ille å bruke tid på skolearbeid lenger. Det er jo bare et bevis på at jeg kommer videre i livet, og jeg vet jo så godt selv at jeg må igjennom bøkene selv om de kan være ganske så kjedelige i perioder. I to dager nå har jeg fylt opp en matboks med herlig frukt og lagt den i skolesekken. Det er et kjempe flott mellommåltid som jeg virkelig koser meg med. Som alt annet så er det vel ikke sunt med for mye frukt heller, men hva så, jeg spiser det jeg vil og koser meg med det. Vi lever kun bare en gang så da er det viktig å kose seg med det man velger, og ikke pine seg selv igjennom noe man ikke vil. 

Jeg har snart vært igjennom en periode på to uker uten noe trening. Siden jeg ble syk i ferien, men fortsatt valgte å trene, så bestemte jeg meg for å holde meg unna trening til jeg ble helt frisk igjen, for trening gjorde meg iallfall ikke friskere. Det er ikke alltid så like enkelt å bare begynne igjen etter et opphold, jeg har mistet rutinen som jeg hadde laget meg, men i morgen skal det forandres igjen. Jeg satte meg derfor ned i sta for å melde meg på en spinningtime, så da er det jo bare å finne frem igjen treningsklærne og pulsklokken. Jeg gleder meg! :) 

Hva fyller du matboksen din med?

2 kommentarer

Jeg er dritlei!

  • 02.03.2015 - 23:06

God kveld kjære lesere! Jeg er akkurat ferdig med å skjære opp litt av frukten som jeg skal ha med på skolen i morgen. Frukt blir ti ganger bedre når man skjærer det opp og legger det i en boks. Så enkelt og ikke minst så utrolig godt, perfekt mellommåltid mellom frokost og lunsj, for jeg blir alltid sulten igjen før vi spiser lunsj klokken halv 12. 

Jeg har fått lest igjennom manuset mitt flere ganger i dag, og tatt en siste puss på PP til i morgen. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg er dritlei av manuset mitt. Det er gørr å lese igjennom det, og jeg tenker bare på om jeg snart er ferdig. Et manus på nærmere 2500 ord, er ikke særlig gøy å lese flere ganger i løpet av en dag, men jeg har ikke noe valg. Jeg skal lese igjennom det en gang til i kveld før jeg legger meg, også får jeg se om jeg får litt tid på skolen i morgen til å se litt på det. Jeg håper bare framlegget mitt er greit nok og at det står iallfall til noen av forventningene som læreren min har. Jeg gleder meg sånn til å få en helg som jeg slipper å måtte bruke på lekser. 

Var ikke disse bildene fristende? Valget mitt faller nok mest på det øverste bildet nå for tiden, men jeg hadde nok heller ikke takker nei til en makron. #Weheartit

Nå må jeg bare få logget av denne pcn og komme meg i seng. Jeg er ikke så veldig nervøs for morgendagen, jeg bare gleder meg sånn til å bli ferdig med det hele og forhåpentligvis aldri igjen se til denne særemneoppgaven. Hva har du gjort i dag?

8 kommentarer

Startet uken med et frisørbesøk

  • 02.03.2015 - 13:03

Denne helgen har jo faktisk bare flydd forbi. Det er ikke lenge siden lørdagen startet, og nå er det allerede mandag. Det er et godt tegn på at jeg har fått helga til å gå utrolig fort. Lørdag ble for det meste brukt til jobbing, men jeg klarte å lure inn en time med skolearbeid i løpet av dagen som passet seg bra . Jeg var ikke ferdig med å jobbe før seint på kvelden, så jeg kjente det veldig godt i beina mine når jeg endelig fant senga. Det er ikke særlig behagelig å våkne opp før klokken 7 på morgningen og føle en ubehagelig smerte i beina, som ikke går over før du finner deg smertestillende, en varmeflaske og et par termosokker, og får noen timer til med søvn. Da skal jeg love dere det var godt å våkne utenom å ha smerter i beina. Søndagen ble videre brukt til å jobbe med skolearbeid og se litt på ski på tv. 

I dag har jeg alt vært en tur hos frisøren og fått handlet inn litt i butikkene som jeg trengte. Jeg har også endelig fått sett på noen nye joggesko, så kanskje det blir nye sko på meg i slutten av uken. Resten av dagen skal jeg bruke til å slappe av og pugge litt på framlegget til i morgen, også skal jeg på spilletime i efta. I morgen skal jeg endelig ha mitt særemneframlegg. Jeg er første mann ut, og gleder meg sånn til å endelig bli ferdig med dette her. Det har tatt veldig mye av mine tanker, og i det siste har det tatt veldig mye tid også. Jeg har kanskje ikke vært så flink til å prioritere tid, men endelig kan jeg si at framlegget er klart, og det som mangler nå er kun litt øving. Dette er den største oppgaven vi har i løpet av året, så det skal bli godt å endelig kunne legge den bak seg, og også kunne fokusere på andre ting.  

Litt hårinspirasjon fra #Weheartit passer bra inn nå, jeg gleder meg virkelig til den dagen jeg kan være fornøyd med lengden på håret mitt. Etter et frisørbesøk blir håret alltid litt kortere, og det ble det i dag også, men fornhåpentligvis vil dette frisørbesøket gi meg et bedre forhold til hårbørsten og kanskje det ikke tugger seg like mye lenger. Jeg tror iallfall jeg må være flinkere til å ha håret i fletter og lignende, slik at jeg slipper de grusomme tuggene som stadig dukker opp. 

Hva har du brukt helgen din til?

2 kommentarer
  • Eldre innlegg
hits