Derfor Velger Jeg Godteri-Avtale

 • 31.08.2014 - 12:22

Jeg velger godteri-avtale for dette hjelper meg med å holde styr på kostholdet mitt, det styrer meg bort ifra det usunne klisset jeg virkelig ikke bør spise, og det styrer meg heller mot det sunne og gode som jeg kan spise. 

Det hjelper meg bort ifra all småspisingen, for småspising inneholder ofte et slags godteri, kjeks eller kaker, men hvordan skal jeg småspise dette når jeg ikke engang kan spise det? Jeg har ikke lyst til å spise knekkebrød eller rugbrød bare fordi jeg har lyst på noe, så da lar jeg heller være og venter til jeg blir sulten og faktisk behøver å spise noe. Mange kalorier å spare på å ikke drive med unødvendig småspising. 

Ved å ha en godteri-avtale så gir du deg selv en belønning hver eneste dag du er flink til å holde deg unna det du skal. Du kan krysse av en ny dag, og dette er en veldig god følelse i seg selv. Du ønsker å være flink å holde deg borte fra godteriet og sånt, fordi det vil ikke se pent ut på skjemaet ditt om du har noen dager hvor du ikke har krysset av, så det gir inspirasjon til å holde målet mitt og ikke skeie ut. 

For noen kan det nok være veldig vanskelig å gå inn en slik avtale som dette med seg selv, vanskelig å vite hvor i alle dager man skal starte for å klare dette, men alt det handler om er deg selv. Det handler om at du må forandre tankene du har, du må bli sterkere og mer bestemt med deg selv. Du kan ikke tenke at en sjokolade gjør jo ikke noe, for jo den gjør noe. Den ødelegger det du selv prøver å bygge opp, og da må du bestandig begynne på nytt hele tiden, noe som vil gjøre deg sliten og lite innstilt på å fortsette og klare det. 

I over 1 år har jeg hatt noen godteri-avtaler gjennom tiden, og jeg har blitt flinkere for hver eneste gang, og jeg lærer å takle det, selv om det bestandig er like vanskelig å begynne hver dag så går det over etter en liten stund. Hvis du sliter med at du spiser veldig mye som du egentlig ikke ønsker å spise, så vil jeg virkelig anbefale deg å ha en godteri-avtale med deg selv eller ei venninne eller kanskje et familiemedlem. Første gangen jeg startet så starte jeg sammen med ei venninne, og det var både gøy og inspirerende!

Jeg er veldig fornøyd med denne måten å gjøre det på, så jeg kommer nok til å fortsette når jeg har lyst og føler for det, men først skal jeg prøve å nå mitt store mål! 

Har du noen gang hatt en godteri-avtale?

4 kommentarer

Dette Er En God Start På En Lørdag

 • 30.08.2014 - 11:52

Hva er en perfekt start på en lørdagsmorgenen for deg? For min del liker jeg å ta en deilig og behagelig dusj på morgningen etter å ha dratt meg litt i sengen. Frokosten blir spist etterhvert når jeg orker å finne frem noe, også blir det gjerne litt tv eller blogglesing. Dette er iallfall noe jeg liker å starte en dag med, ihvertfall når jeg har tid til det. Noen dager har en mer stressende start på dagen enn andre, så det er godt å kunne utnytte de dagene som du har fred og ro ved din side og ikke bare stressing. 

I dag var interessen for å lage en frokost svært liten, noe som endte med et enkelt men også godt alternativ. Ser ikke dette bare kjempe godt ut? Det er iallfall veldig godt, og for meg som er litt hekta på melkeprodukter så er yoghurt noe som frister veldig av og til, og da er det perfekt å ha litt i kjøleskapet. 

Snart står lunsj for tur, lurer på hva spennende jeg skal finne på i dag. Jørgen kommer nok snart å skal spise litt også siden han er på jobb, så kanskje jeg finner noe i fryseren eller noe som jeg kan steke i ovnen, høres iallfall godt og fristende ut. Etter lunsj går turen videre til jobb for min del, så litt friluftsliv skal det bli i dag også. I går var jeg og far ute og gikk en lengre tur, utrolig lenge siden jeg bare har tatt på meg joggeskoene for å gå en tur, men det er noe som bør skje oftere, så jeg får prøve å komme meg litt mer tilbake igjen til aktiviteter og sånt, men jeg har ingen planer om å stresse med noe, så jeg tar det når jeg selv føler for det og når kroppen min har lyst til det. 

Hvordan skal du bruke denne lørdagen?

Blogges
-Trude <3  

6 kommentarer

Frokostpannekaker Med Banan

 • 29.08.2014 - 10:21

 • 4 dl melk
 • 2 egg
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl hvetemel 
 • 1 dl sammalt hvete
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 banan
 • Kardemomme

Bland alt sammen og bruk en stavmikser for å mose det. 

Ser ikke dette godt ut?

Blogges
-Trude <3  

6 kommentarer

Endelig Helg!

 • 28.08.2014 - 21:01

Tror nesten ikke jeg har brukt denne overskriften før på en torsdag, men heretter kan det bare bli en behagelig vane å bruke den. For noen minutter siden kunne jeg pustet lettet ut og tenke på at del kast 1 av artikkelen var levert inn og jeg kan virkelig ta helg. Norsktimene på skolen i dag ble brukt skikkelig, og skrivingen gikk greit, så i efta belønnet jeg meg selv med å spise ute sammen med min flotte venninne Eli-Marthe, som jeg ikke hadde sett på en stund. Dette har vært den første skikkelige skoleuken og vi har virkelig fått smaken på hvordan det er å gå påbygg 3 dager i uken. Det er selvfølgelig litt krevende, men med tanke på at det er bare 3 dager så ser jeg veldig lyst på dette, du går ikke lei av skolen på samme måten når det bare er i 3 dager. 


#WeHeartIt

Når starter din helg?

Blogges
-Trude <3  

4 kommentarer

Skrivesperre..

 • 27.08.2014 - 18:56

Når jeg slo på min kjære hp pc så var planen klinkende klar, jeg skulle skrive videre på min artikkel og komme et skritt enda nærmere slutten, men som flere av dere sikkert har opplevd så er ikke skrivelysten alltid på plass når du først skal begynne. Så jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal klare å komme meg videre og nærmere slutten, men hodet skal få litt andre ting å tenke på så krysser jeg fingrene og håper på at det kommer opp noen smarte skrivemåter i løpet av kveld. Ellers har ikke dagen min bestått av så veldig mye annet, halve skoledagen besto også nemlig av å skrive på artikkelen.



Over til noe annet enn skole og norsk.. I går delte jeg jo innlegget med dere om at jeg skal ha en godteri-avtale nå fremover, håpet er jo å kunne klare et helt skoleår, men jeg får se hvordan det går. Planen er å skrive et lite oppfølgings innlegg til gårsdagens, som da vil handle litt mer om hvorfor jeg velger å ha en godteri-avtale! Planen er å få laget det i kveld, men orker ikke hastverk innlegg, så hvis jeg ikke får tid så vil det komme senere.  Håper dere har hatt en knall dag, og at kvelden blir like bra! 

Hva har du brukt din dag til?

Blogges
-Trude <3  

0 kommentarer

Nei Takk Til Godteri!

 • 26.08.2014 - 21:52

I sommer gikk det litt i usunne ting som sjokolade, potetgull, kaker, ja sånt jeg helst vil holde meg unna. Dette ga meg en tanke, for flere uker siden bestemte jeg meg for at når hverdagen begynte igjen (skolestart) skulle jeg også begynne igjen med godteriavtale. Samtidig som jeg bestemte meg for dette satte jeg meg også ned å lagde en godteriavtale plan, som har bare ligget og ventet på å bli hengt opp på veggen siden den gang. Jeg har nå fullført 1 uke, og jeg er kjempe glad for det. 

Målet mitt er i hovedsak å holde meg unna godteri, men mest mulig unna kaker også, selv om jeg gir meg lov til å spise i bursdager og selskap, men selvfølgelig i begrensende mengder. Planen er å holde dette gående resten av skoleåret. Jeg vet selv at jeg ikke har behov for noe av det som heter godteri, dette er bare ting som jeg spiser fordi det frister, ikke fordi jeg må. Skal iallfall prøve ut 50 dager nå først, så får jeg se hvordan det går! Kanskje det blir et helt skoleår til slutt. 

Har du noen gang hatt godteriavtale?

Blogges
-Trude <3  

4 kommentarer

Dagens Antrekk ++

 • 26.08.2014 - 18:36

Hvordan har dagen din vært så langt? Jeg har iallfall hatt en bra dag, men også en litt krevende dag med tanke på skolen. Matteleksene ble unnagjort på skolen, og vi startet å skrive på en artikkel som skal leveres som del 1 på fredag. Det er flere år siden jeg skrev en artikkel sist så jeg kan med hånda på hjerte si at jeg synes dette er vanskelig, og at jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal gjøre det, eller i det minste hvordan jeg skal starte. Hadde jeg kunne skrevet en tekst som ikke hadde en "Oppskrift" så ville det vært enklere, men jeg får gruble, lese og tenke, så krysser jeg fingrene for at det går seg til på en eller annen måte. Bare jeg får besvart oppgaven så er jeg fornøyd! 

Ellers så fikk jeg meg en overraskelse når jeg logget meg inn på blogg.no i dag, forandringer har skjedd og det er ikke helt som hva det pleide og være, men kommer nok til å venne meg til dette også sånn som alt annet man må venne seg til for tiden. Siden hverdagen er tilbake, så har jeg en liten ting å vise dere i løpet av kvelden, noe jeg har startet med igjen og som jeg egentlig har ganske så store planer for hvis det går som planlagt

 

Hva har du brukt dagen din til?
Likte du antrekket?

Blogges
-Trude <3  

8 kommentarer

Shopping På eBay

 • 25.08.2014 - 22:00

Noen ganger lurer jeg selv på hva det er jeg lurer meg selv til å gjøre, for så godt som jeg kjenner meg selv så vet jeg veldig godt at litt tid på eBay oftest går utover lommeboken, noe som det gjorde i dag. Høsten nærmer seg, og jeg fikk så lyst på en ny høstjakke, jeg har forsåvidt ikke noe utenom regnjakker eller vinterjakker ifra før av, så det var en god investering. Jeg har hatt jakken i favoritter veldig lenge, men det var ikke før enn i dag jeg bestemte meg for at denne skulle bli min. Gleder meg til den kommer i posten, og jeg håper virkelig at den er like flott som på bildet, og at det faktisk finnes litt kvalitet i den selv om jeg bare bruke 150 kr på den. Det ble også til at jeg kjøpte med 2 armbånd i samme slengen, kjempe billige og fine! 

Utenom eBay shoppingen så har jeg fått brukt dagen til andre ting også, kaninene mine har fått reine bur og jeg har endelig fått tatt noen nye malingstrøk igjen. Matteleksene har jeg fått unnagjort og klarinetten har blitt brukt igjen for første gang etter en alt for lang pause. Jeg vil si jeg har klart å bruke denne mandagen til mange fornuftige og viktige ting som trengte å gjøres. I morgen er det tilbake på skolen, og jeg er nå forberedt på 3 fulle skoledager med ny læring. 

 

Hva har du brukt dagen til?

Blogges
-Trude <3  

10 kommentarer

Regndråper

 • 25.08.2014 - 11:48

God morgen kjære lesere! 

I dag våknet jeg opp til den vakre lyden av regnet som kom fallende ned fra himmelen, det er så godt å kunne holde varmen under dyna når man hører det kalde været utenfor vinduet. Denne mandagen kjennes virkelig ut som en søndag nå, ingen skole før enn i morgen, og planene for dagen er bare å få unnagjort noen praktiske ting som jeg bør gjøre.  Tiden blir nå brukt til å sjekke ut litt på eBay, så kanskje det kommer et innlegg med noen favoritter hvis jeg finner noen. Det er så utrolig mye forskjellig og ikke minst billig på eBay, så hvis dere leter etter noe så vil jeg anbefale dere å sjekke ut hva eBay har av det. Selv handler jeg som regel noe billig hvis jeg først handler, er litt redd for å få en stor toll avgift, men det skal vel gå bra så lenge jeg holder meg under 200 kr. Min søster har kjøpt 2 flotte ballkjoler der til max 200 kr pr stykk, og de er kjempe fine! også har hun kjøpt sko, så det er mye fint å finne bare man tar tiden til litt hjelp! 

Hva skal du bruke dagen til?

Blogges
-Trude <3  

10 kommentarer

Søndag! Ikke Slik Det Pleier Å Være

 • 24.08.2014 - 20:23

Søndager er virkelig ikke slik som det pleier å være lenger, dette er den første søndagen med forandring, men det fortsetter jo på denne måten resten av skoleåret. Jeg er vant til å våkne på søndager og kjenne på følelsen av at jeg skal på skolen dagen etterpå (mandag), men sånn blir det jo ikke lenger, for mandager er også blitt til en fridag, iallfall fra skolen. Selv har jeg hatt søndagsfølelsen helt siden i går, så dette er nok noe kroppen og hodet må venne seg til, før jeg helt klarer å få inn denne nye rutinen, men det er iallfall en god forandring synes jeg. 

Søndager er dager som jeg forbinder med avslapning og oppladning til en ny uke, det er dager for å gjøre unna det du ikke rakk før i uken, men også dager til å gjøre det som du ønsker å gjøre 

 

Hva forbinder du søndager med?

Blogges
-Trude <3  

2 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits