Det er jo bare hår..

  • 21.10.2015 - 22:07

I så mange år har jeg hatt lyst på det lange håret, så langt at jeg kan flette det i en lang flette som rekker meg langt nedover ryggen. Jeg har sett for meg alle mulige flotte frisyrer som jeg kan lage om jeg får så langt hår. Gjennom disse årene har det kun vært en ting som har stoppet meg, og det har vært frisørbesøkene. Hver gang jeg er hos frisøren må jeg alltid klippe av litt siden det er slitt, så jeg føler ikke at håret mitt har tenkt til å bli særlig mye lengere enn rett nedenfor brystene for å si det rett ut. Det er alltid litt kjedelig når du kommer hjem fra frisøren og du innser virkelig hvor mye hår som faktisk ble klipt av.

Med langt hår kommer det også noen ulemper, noe som jeg har opplevd en del ganger selv om håret mitt ikke er så veldig langt, for tugger, det skal jeg love dere jeg vet hva er. Jeg liker veldig godt å gå med skjerf, men når jeg kommer hjem så er hårsveisen blitt en helt annen selv om jeg kammet det for noen timer siden. Det ser virkelig ut som om at jeg har fått skikkelig volum bak i nakken, men dessverre er det ikke volum, det er tugger, en hel haug av tugger. Jeg har tynne hårstrå, men ganske ok med mengde hår, så det blir mange småtugger som tugger seg inn i hverandre og lager store tuggeballer om man kan kalle det så. Jeg kjenner frustrasjonen kommer stigende for hver gang jeg må stå og børste og børste for å få det opp igjen. Men det er ikke bare ved bruk av skjerf det blir tuggete, bare jeg har på jakke så kan jeg bare forvente at det ser og føles ut som et kråkereir i bakhodet etter en stund.  

I løpet av høsten har tanken på å klippe meg litt kortere bare blitt større og større, og jeg tror det begynner å bli et ønske. Jeg har mine tanker i hodet om hvordan jeg vil ha det, og kanskje det vil skje noen forandringer etter hvert. Jeg har også lyst til å prøve litt farge igjen, det er mange år siden jeg farget det sist, og grunnen for at jeg stoppet var for at jeg ikke ville at det skulle bli så slitt siden jeg ville at det skulle vokse. Jeg har et lite ønske om en liten ombre, som gjerne bygger på min egen hårfarge i bunnen. Det er nå jeg er ung, så det er vel kanskje nå jeg kan prøve ut forskjellige frisyrer og farger, utenom at det blir krise om det kanskje ikke blir helt perfekt. Jeg skal iallfall la denne tanken svirre videre, så kanskje jeg bestiller meg en frisørtime etter hvert.Jeg vet godt hvor mange meninger det finnes der ute på hva men bør og ikke bør gjøre, men takk gud så er dette mitt hår, og jeg er klar for en forandring.

Hva er det sprøeste du har gjort med håret ditt?

4 kommentarer

Oppskrift på skolebrød!

  • 18.10.2015 - 10:44God søndagsmorgen alle sammen, ble gårsdagen en bra dag? Det ble det iallfall for meg med mange gode kaker og bursdagsselskap. Sola stråler i dag og det viser hele 10 varmegrader i solveggen, så dette må jo bare bli en flott høstdag. Som jeg lovet dere i går så skulle jeg dele gårsdagens bakeoppskrift med dere, så får jeg håpe noen blir inspirerte og fristet til å bake noen godt på denne flotte høstdagen. Oppskriften finner dere på de to bildene under. Det var første gangen jeg prøvde ut denne oppskriften, og deigen var kjempe fin å jobbe med, og det ble jo veldig godt også.  

 

Bruk gjerne en pensel og pensle på litt egg på toppen av bollene før steking, da får de en ekstra fin farge og det ser enda bedre ut. Steketiden varierer nok godt fra ovn til ovn, så pass godt på det første brettet du baker slik at du slipper at de blir alt for godt stekt.

 Server de ferdige skolebollene gjerne med noe varmt i koppen på en kjølig høstdag, så skal jeg love dere at dagen blir litt bedre.

 Hva er din favoritt bakst?

8 kommentarer

Lørdagens deiligste bakst

  • 17.10.2015 - 14:16

Lørdag folkens, finnes det en bedre dag? Vi har jo alltids fredagskvelden og søndagen, men lørdagen er den dagen jeg virkelig liker best tror jeg. Denne helga var etterlengtet, men ikke like mye som den pleier å være. Dette har vært en flott uke, siden det har vært min første uke i praksis og jeg har virkelig kost meg, men skriver et innlegg om det senere. Kanskje dette skal bli blogghelgen? hehe.. Vi har vel alle lært at på denne bloggen finnes det ingen garantier for når det kommer innlegg.. Men man kan alltids håpe, jeg lever iallfall i håpet så lenge.Innvendig kjennes det ut som om at jeg driver å brygger på enda en forkjølelse, men aldri i verden at jeg lar den få komme, for jeg har mer enn nok å henge fingrene i. Forhåpentligvis er det bare litt vondt i halsen denne gangen, og at det går over etter det. Noen kopper tea får jeg håpe gjør susen og at alt bare er noen rester etter forrige gang. Jeg er en person som er veldig flink til å la meg selv kjede meg. Jeg kan gjerne bruke en hel dag på å kjede meg fordi jeg ikke har noe å gjøre, og jeg har heller ingen interesse av å gidde å finne på noe. Det er ofte kjedelig når man alltid må sette seg i en bil for å finne på noe, så da lar jeg det ofte bare ligge.. Etter frokosten i dag var jeg klar for å ikke la dette bli enda en kjedelig dag, så oppskriftsboken kom frem og jeg mikset sammen en gjærdeig. Er ikke gjærbakst bare noe av det aller beste som finnes, iallfall fersk? Planen var først å lage kanelsnurrer, men det endte med skoleboller.

 Første brettet står allerede i ovnen, så nå gleder meg til en litt for god lunjs. Oppskriften kommer ut i løpet av helgen så bare følg med hvis dette ser fristende ut. Noen ganger gleder jeg meg til den dagen jeg kan bake og fylle opp min egen fryser med herlige brødvarianter, kaker og alt mulig digg. Tror ikke jeg skal bli den aller lateste på kjøkkenet når jeg flytter ut, men til da får jeg fortsette å fylle opp mor sin.  

 Ønsker dere alle en strålende lørdag. Oktober er virkelig en bursdagsmåned her i familien så om noen timer blir det kaker og hygge hos mine besteforeldre. Hva bruker du lørdagen din til?

2 kommentarer
  • Eldre innlegg
hits