Din kommentar kan gjøre en forskjell! Plass 119 i Norge.

 • 31.12.2014 - 14:42

Hvor herlige er ikke bare alle de gode menneskene som finnes der ute. I går kunne jeg finne senga med et stort smil om munnen, for alle de gode tilbakemeldingene jeg fikk i går på innlegget om min vektreduksjon (som dere kan finne her), det gjorde meg bare så glad. Det er så hyggelig når man får hyggelige kommentarer på noe man faktisk er veldig stolt av. Det å se at jeg fikk 545 norske lesere i går var en stor overraskelse, dette ga meg en 119 plass på topplista i Norge, dette er det største jeg faktisk har klart å oppnådd, så litt skryting er vell ikke helt feil.

Dette er den siste dagen av 2014, og jeg vil si bloggen fikk en veldig god avslutning på dette året. Jeg og mor hadde planlagt en ganske så lang gåtur i dag, men siden skovalget er litt dårlig her, så endte det opp med gnagsår. Så vi måtte dessverre snu og gå hjem igjen, men en time gåtur er bedre en ingenting. Jeg fikk prøvd ut min nye vintertights fra asics, og jeg må si meg strålende fornøyd med kjøpet. 

 

 

Snart skal jeg finne frem finstasen som skal på i kveld, fikse litt negler og gjøre meg klar. Jeg liker veldig godt når man har muligheten til å pynte seg litt ekstra, for det skjer ikke så veldig ofte. Jeg vil ønske alle mine herlige lesere ett riktig godt nytt år, så hører dere mer fra meg i det nye året. Takk til dere som har fulgt bloggen min gjennom dette året, det varmer! 

Hvordan skal du feire nyttårskvelden?

2 kommentarer

Jeg er 12.5 KG lettere!

 • 30.12.2014 - 20:22

Hvert år setter vi oss nyttårsforsetter som ikke er like enkle å gjennomføre, interessen forsvinner og vi mister motet. I år lagde jeg meg nyttårsforsetter for første gang. Ett av målene jeg satte meg var å gå ned 5 kilo til sommerferien, jeg var veldig klar for dette og motet var på topp. Jeg hadde en vår som besto av godteriavtaler og mer aktivitet enn hva jeg pleide. Jeg veide meg hver måned, og det gikk sakte men sikkert ned. Når sommerferien kom kunne jeg endelig feste på smilet, for jeg hadde klart å nådd mitt nyttårsforsett. 5 kilo var bort, og jeg var klar for bikinisesongen og sommeren. For en gang skyld kunne jeg sole meg utenom å føle noe nag over meg selv, jeg følte meg bra og dette var en utrolig god følelse. Sommeren gikk, høsten kom og jeg var klar til å begynne igjen på spilletimer og skolen. Da begynte det å komme noen komplimenter om at jeg hadde blitt mindre, noe som gjorde meg veldig nysgjerrig for jeg hadde ikke gjort stort for det i sommerferien, det ble noen få joggeturer, men også mye god mat. Når jeg igjen tok meg en tur på vekta viste den 5 kilo mindre. Det betydde at 10 unødvendige kilo var borte fra min kropp. Det viste seg plutselig at all turgåingen på jobben i sommer også ga meg et strålende resultat. 

 

Sommeren 2014

Det var bare en fantastisk del av 2014, jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd det skulle gå på denne måten. Før jul bestemte jeg meg igjen for å gå opp på vekten, og der kom smilet tilbake, flere kilo hadde gått bort fra kroppen min, og jeg kan virkelig ikke huske å ha sett det tallet før. Det var et lykketall, jeg trodde aldri det tallet skulle vise seg når jeg gikk opp på vekta, men det gjorde det. Jeg er strålende fornøyd med vekta mi slik som den er nå, og jeg har ingen nye mål om å gå ned x antall flere kilo, fra nå av vil jeg fokusere på å holde meg i form, og jeg gleder meg til 2015. Nå kan jeg stolt si at jeg har gått ned 12.5 kilo i løpet av 2014. Dette har vært en stor forvandling, og jeg er så vanvittig fornøyd over hva jeg har klart å få til. 

I sommer fikk jeg endelig god plass i shortsene mine, og jeg trengte ikke lenger å føle at shortsen var alt for stram når jeg gikk eller satt, for de begynte å bli gode og romslige. Dette året kan jeg ikke si har vært rimelig, iallfall ikke høsten. For når kroppen forandrer seg, må det skje noe med klesskapet. Jeg har kvittet meg med et hav av bukser som ikke lenger satt særlig pent på, og det er heller ikke veldig behagelig med for store bukser. Jeg har også fått oppleve at årets julekjole var blitt for stor, så jeg må nok ta meg en økt i kjoleskapet mitt en dag slik at jeg finner ut av hva jeg fortsatt kan bruke og hva som har blitt for stort. 

 

Her kan dere se forandring fra første året på videregående til fjerde året som jeg går nå. 

 

Her kan dere se forandringen fra tredje året på videregående til fjerde året, bildene er tatt med ett års mellomrom, og det siste bildet er fra i år. 

 

I løpet av noen år forandrer man seg, og det kan jeg med hånden på hjerte si at jeg har gjort. Bare det å se forandringen fra 2013 til 2014, som er de to siste bildene. Da kan man virkelig se at det har skjedd noe! Vektnedgangen begynte sånn smått i 2012, men det er ikke før nå i 2014 at jeg virkelig har lagt inn støtet. Dette er de bildene jeg faktisk har hvor man kan se forskjellen. 

 

Jeg har fra starten av vært bestemt på at jeg ønsker å gå ned sakte, jeg hadde ingen ønsker om å gå ned fem kilo på en måned, jeg ønsket å gjøre det over en lengre periode. Når jeg sitter å skriver dette innlegget kjenner jeg en irritasjon over meg selv, hvor har kameraet mitt blitt av i løpet av dette året? Jeg skulle så gjerne ønske jeg tok noen bilder i starten av 2014, men tanken mine var ikke der. Så i 2015 skal jeg bli flinkere til å gi kamera til noen andre, slik at jeg faktisk kan sitte igjen med noen minner, og jeg kan se en forandring når året er over. 

Husk dette: Du er perfekt akkurat slik som du er! 


Del gjerne dette innlegget om dere ønsker et oppfølgingsinnlegg om hvordan jeg kvittet meg med disse kiloene og hvor jeg fant inspirasjonen min


#Vektreduksjon #Slanking #Vekttap #2014 #Nyttårsforsett 

34 kommentarer

Lille julaften, julaften, første- og andredag

 • 26.12.2014 - 23:02

På lille julaften gjorde jeg noe som jeg nesten ikke kan huske sist jeg gjorde, jeg var på shopping på selveste lille julaften.. Jeg pleier ikke være på butikker på slike dager, siden jeg virkelig får helt mark av å skulle gå i kø, trenge meg frem for å komme meg dit jeg skal, og gå i et hav av mennesker, men vi dro. Sina manglet en viktig julegave, og jeg hadde prøvd på meg julekjolen før jeg dro, så der fikk jeg meg både en overraskelse og et viktig handlemål. For når du tenker på kjolen du skal bruke, velger den ut, og ser for deg det flotte bilde i hodet ditt, nei da tenker du ikke på at det ikke er sikkert den passer. Mens jeg gjorde meg klar til å hente Sina, så fikk jeg en glup tanke om at jeg kanskje burde prøve på meg kjolen som jeg hadde planer om å bruke på julaften, noe som skulle vise seg å være en veldig smart tanke. Jeg dro på meg kjolen, fikk den igjen, og der sto jeg. Med en kjole som overhodet ikke kunne brukes, for nei den var ikke for liten, men den var blitt alt for stor. Jeg visste ikke helt om jeg skulle være glad, for ja at den kjolen var blitt for stor, ga meg bare et innblikk i hvor mye kroppen min har forandret seg i løpet av dette året, at jeg faktisk har klart å få til noe av hva jeg ønsket, men det betydde jo at jeg ikke hadde noen kjole å bruke. Jeg tok meg selvfølgelig tid til å sende noen ikke så vakre bilder til Malin, for å dele denne nyheten om den alt for store kjolen, for jo en stroppløskjole som er for stor, det blir ikke fint.. 

Jeg var svært bestemt på at jeg ikke skulle bruke mange kroner på en ny kjole, 200 kr var et fint budsjett for min del. Vi vandret til kjolebutikken, bare for å se, inn i prøverommet endte jeg, og kjole ble det, med budsjettet i behold. Dette her har gitt meg en liten oppvekker, så det er kanskje på tide å prøve de kjolene jeg har i skapet, for er ikke vitsen å spare på noe som ikke kan brukes lenger. Denne dagen var veldig trivelig, og den endte slik som lille julaften skal ende, men juletre pynting og sylte. 

Julaften var litt annerledes den også, for jeg jobbet. Jeg tror jeg aldri har jobbet på julaften før, men det var faktisk veldig fint. Jeg følte jeg fikk gjort noe bra, og jeg fikk dagen til å gå fort, slik at det ikke ble så mye venting før kvelden kom. Kvelden var veldig fin, og jeg fikk så utrolig mye fint som jeg hadde ønsket meg, pluss mye annet også. 

 
Første og andre dag har stort sett vært tilbragt sammen med Jørgen. Det er veldig hyggelig å kunne sitte å se på en film og bare slappe av, utenom å faktisk måtte gjøre noe hele tiden for å ha det hyggelig sammen. I dag har det vært et lite familieselskap med god mat og ikke minst desserter og kaker slik julen har med seg. I løpet av disse dagene har jeg bare gledet meg mer og mer til 2015.. For hvorfor er det slik at julen drar med seg så mye usunt og godt som man bare må stappe inn i munn, ja styrken min har blitt svak.. Jeg gleder meg gløgg til 5. januar, for da skal det igjen strammes og aktiviteten skal økes. Godteriavtale skjemaet er alt laget for noen dager siden, så jeg er klar som et egg.

I morgen skal jeg på jobb igjen, og dette blir bra. For jeg skal gå tur, jeg kan ikke finne femten unnskyldninger for hvorfor sofaen er bedre, noe som er kjempe bra.  

Ønsker dere en fortsatt god jul 

Hvordan har din jul vært så langt?

0 kommentarer

Perlemorskyer

 • 23.12.2014 - 10:40

I går fikk vi oppleve noe utrolig vakkert, nemlig perlemorskyer. Jeg kan huske å ha sett dette en gang før, men på langt nært ikke like vakkert som hva det var denne gang. Fotograferingen startet på veg hjem i bil med mobilen, før det gikk over til speilrefleksen når jeg kom hjem. Disse flotte skyene lagde til sammen over 200 bilder på kamera mitt i går, ja for hvis man skal få til noe bra, ja da er det bare å knipse i vei. Skyer forandrer seg hele tiden, og akkurat det gjorde disse også, så for min del ble det at jeg løp inn og ut av stuedøra for å knipse bilder, helt til det ble mørkt og skyene forsvant. Jeg er veldig fornøyd med disse bildene, og derfor ønsker jeg å dele dem med dere. For noen er nok dette bare mange like bilder av perlemorskyene, men for meg er hvert bilde sitt eget kunstverk, og ingen er like, for man kan ikke ta like bilder av noen skyer som beveger på seg hele tiden. 

Jeg valgte å dele et av bildene på facebook-gruppen "Den Glade Fotoamatør", og i mine øyne tok dette virkelig bare helt av. Nå har bildet fått 577 Likes, og dette gir meg bare et smil så stort som månen. Det gleder meg kjempe mye at så mange faktisk liker bildet mitt, og folk trykker fortsatt liker på bildet, så gleder meg til å se hva tallet står på i kveld. Dette er noe av det flotte med å ta bilder, når man får så god respons føler man at man får igjen for strevet og det gjør en hver hobbyfotograf veldig glad. 

 

 

Likte dere bildene? Hvilket bilde likte dere best? 

6 kommentarer

Jeg baker, men sannheten er at jeg sover.

 • 20.12.2014 - 22:47

 

Hvordan skal det være mulig, Litt frisk luft kan jo virkelig ta knekken på et menneske. Etter å ha gått tur i ca en og en halv time, for så å traske rundt i noen butikker, så sitter jeg her helt ferdig, jeg er trøtt som bare det, og jeg føler sjelen min sover, mens kroppen min bare sitter her.. Jeg kunne ikke legge meg til å sove klokken 20.00, det var bare alt for tidlig, for jeg orker ikke stå opp før klokken 8 i morgen. Så tiden var inne for å slå på fantasien, så det jeg har brukt kvelden min til er å bake pepperkaker. Selv om jeg ikke spiser så mye av det, så er det noe med disse tradisjonene som det er umulig å slå hull på. Julen handler jo mye om tradisjoner, så hvorfor ikke bare la de fortsette. 

 

 

Om 4 dager er julaften her, tiden går så fort, desember har bare flydd forbi, men jeg tror jeg kan la denne julen bare komme, jeg må jo det, for jeg kan ikke stoppe tiden. Snøen ligger på bakken, og sannsynligheten er ikke så veldig stor for at den skal smelte, siden det bare er spådd minusgrader fremover. Så jeg er fornøyd, det blir en hvit jul, akkurat slik som det skal være. Snart er det tid for å finne den fantastisk gode senga mi, ja den er super god å sove i. 

Jeg vil avslutte dette innlegget med å ønske mine elskede lesere en fantastisk god natt!

Hva er dine juletradisjoner?

1 kommentar

En hvit desember

 • 19.12.2014 - 16:59

Er jeg den eneste som synes dette synet bare er helt fantastisk flott? Jeg elsker når snøen legger seg på trærne, kuldegradene kommer og solen titter frem. Bare se så vakkert det blir. Solen var ikke så veldig lenge framme, men lenge nok til at jeg rakk å løpe ut i ullundertøyet og vintersko for å fotografere litt. Dagen har blitt brukt til å pakke inn noen flere julegaver, før jeg og far tok turen ut i skogen for å lete etter årets juletre. Det å finne et juletre er ikke det aller enkleste, det kan fort ta litt tid, men etter litt trasking og leting klarte vi endelig å finne frem til et. Håper dere alle får en flott fredagskveld! 

Hva er jul for deg, kunstig eller ekte juletre? 

0 kommentarer

JULEFERIE

 • 18.12.2014 - 23:14

Endelig! Ja endelig kan jeg skryte på meg juleferie. Jeg aner ikke hvor lenge jeg faktisk har gledet meg til denne ferien, men det er iallfall lenge. Dette betyr at jeg er halvveis ferdig med påbyggåret, og den følelsen er super duper god. Dette halve året har gått utrolig fort, og jeg har følelsen på at resten av skoleåret kommer til å gå minst like fort. Sommerferien er her nok før jeg vet ord av det. 

Øynene begynner og gli igjen, og jeg ser frem til å få av meg sminken, på med pysjen og under dyna, så skal jeg endelig få meg en god og ikke minst lang natt med søvn. I morgen har jeg noen planer om å finne et juletre sammen med min far. For det finnes ingen skikkelig jul uten et naturlig juletre som er plukket ute i skogen vår. Bare det å finne og hogge treet er en del av sjarmen. Julepynten har endelig fått kommet frem på rommet, etter litt god hjelp fra mor og litt egen insats så var det endelig klart til at alle mine kjære nisser, og snøkuler skulle få komme frem, bare se så koselig det er med julepynt. 

 

Har dere fått juleferie?

2 kommentarer

Akkurat Som Før

 • 15.12.2014 - 21:42

Hvor blir tiden av? Hvorfor kan man ikke lenger rekke å gjøre avslappende ting sånn som man gjorde før? Det å bli eldre, henger også sammen med mye å gjøre og mindre daffetid, men i kveld skulle det skje et unntak. Jeg droppet ting som kanskje var litt mer viktig, men det ga meg tid til meg selv. Etter middag tittet jeg gjennom noen opptak på tvn, før jeg tok meg et deilig bad. Kan virkelig nesten ikke huske sist jeg har fylt opp badekaret og bare fått igjen all varmen i kroppen, for ja jeg har blitt veldig kald av meg i det siste. Håret ble surret inn i et håndkle og jeg fant frem den grusomme men gode kosedressen, for så å lempe meg i senga og kose meg med litt MTV. MTV var virkelig favorittkanalen en stund, og den kunne surre og gå i evigheter, men nå når tiden blir brukt til andre ting er det bare noen få programmer som jeg prøver å følge med på, og jeg må virkelig si at jeg er kjempe glad for at vi har opptaker på tvn, den redder mange gode episoder av forskjellige program altså. 

Jeg tok meg også litt sammen og fant frem igjen rockeringen for en liten prøvetur, det er alt for lenge siden sist, så var ikke lenge jeg orker å stå. Ubehagelig og rød hud, på tide å begynne igjen nå tror jeg, er jo bare tull at dem skal stå i et hjørne utenom å bli brukt. Jeg har mine mål fremover, så litt tjuvstarting før nyttår gjør vel ingen skade. 

Se på disse bildene, det er snø, hvitt, det er en hvit desember, det var iallfall for noen dager siden. Nå har dessverre mye av det smeltet, men ikke alt, så jeg håper på at det snart kommer ned litt snø igjen, for drømmen hadde virkelig vært en hvit jul. 

Hva har du brukt kvelden din til? 

2 kommentarer

Julekonsert

 • 14.12.2014 - 15:47

Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var på en skikkelig julekonsert, men i går kveld fikk jeg endelig oppleve en igjen. Som dere kan se så var det flotte Nora og Knut som sang med sine to vakre stemmer, og sammen med korpsmusikk ble det masse julestemning og glede. Er virkelig ikke ofte jeg orker å stappe kamera i lomma før jeg drar ut på noe, så nå når jeg endelig gjorde det, må jeg jo bare dele litt bilder med dere. 

I dag har jeg og mor brukt tiden på å prøve å få litt mer julestemning, så litt handling av julepynt og lys har vi fått unnagjort. Selv er jeg jo bare helt besatt av alle de flotte nissene, men tanken på å vaske rommet slik at jeg kan få pyntet litt, nei den tanken er helt fjern for min del. Er ikke lenge igjen til julaften nå, og det er heller ikke lenge julepynten får stå framme når jeg aldri klarer å ta meg sammen å vaske litt. Snart er det på med finstasen og klar for bursdagsfeiring i kveld. Ønsker dere en flott søndagskveld alle sammen! 

Har du fått julestemning enda?

2 kommentarer

Oppskrift på Lussekatter!

 • 13.12.2014 - 12:05

 - Smelt 150 g Tine Ekte smør, og bland inn 5 dl hel melk. Smuldre så 50 g gjær i litt av den lunke melkeblandingen. Bland så i resten av væsken. 

- Rør i 150 g sukker, 1/2 ts salt, 2 ts kardemomme, 1 g safran eller 1/2 ts gurkemeie, og 13 dl hvetemel (ca). La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse. 
- Sett stekeovnen på 250 grader. 

- Strø litt mel på bordet og elt deigen godt. Del deigen i ca 30 biter og trill dem til lange fingertrykke pøler. Form så ulike lussekatter. 

- Legg de ferdige formende lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i minst 15 minutter. 

- Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. 

- Stek lussekattene midt i ovnen i ca 5-8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best lunkne.

Denne oppskriften brukt jeg i går, og de smakte bare helt fantastisk godt. Lussekatter er veldig enkelt og lage, og hvem som helst kan klare det. Ønsker dere alle en strålende fin lucia.

Har du bakt lussekatter i år?

5 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits