Oppskrift: Knekkebrød

 • 26.01.2016 - 13:30

 

Enda en ny dag har startet, og jeg bare teller ned dagene til jeg skal tilbake i praksis igjen. Siste skoleuken er jo faktisk snart over, og jeg gleder meg litt til å være i barnehagen i fire uker, og ikke måtte sitte på skolebenken hver eneste dag. I går kveld tok jeg meg tid til å bake litt igjen, og denne gangen ble det knekkebrød. Hjemmelaget knekkebrød er alltid godt, men noen ganger kan man bli litt lei av den sammen oppskriften, så i går testet jeg derfor ut en ny oppskrift, og resultatet ble veldig godt.

 Når man skal lage knekkebrød så trenger man en del mel/korn slag, men dette varer over flere porsjoner med knekkebrød, og det er ganske rimelige varer. Oppskriften jeg brukte i går fant jeg HER.

Knekkebrødene inneholder:
- 3 dl havregryn
- 3 dl havremel
- 2 dl linfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 8 dl vann
- Eventuelt litt salt eller urter hvis det er ønskelig (jeg brukte ikke det) 

- Bland alt godt sammen, fordel det på to stekeplater med bakepapir på og smør det utover. Jeg brukte en slikkepott og det fungerte ganske så fint. Prøv å gjør det så jevnt som du klarer.
- Del de så opp, med å skjære striper i knekkebrøddeigen som du har lagt på stekeplaten og stek det på 180 grader varmluft i 40 minutter
- Ta så stekeplatene ut av ovnen og la ovnsdøren stå litt oppe slik at det synker til 100 grader. Del så opp knekkebrødene og legg dem på rist, for så å plassere de tilbake i ovnen på 100 grader varmluft i 50- 60 minutter. Jeg pleier alltid å bytte plass på knekkebrødene når jeg setter dem inn igjen, så det brettet som først sto øverst plasserer jeg nå nederst.
- Bryt av et knekkebrød og se om det er sprøtt før du slår av ovnene og tar dem ut.
- Server de med noe godt, gode tips finner du HER

 Gårsdagens kveldsmat ble selvfølgelig nystekte knekkebrød med lett ost og paprika, dette smakte veldig godt, og blir nok en ny frokostfavoritt fremover. Håper dere vil prøve oppskriften, så garanterer jeg en utrolig enkel og veldig god boks med knekkebrød når de er ferdig.

 Har du laget knekkebrød før?

 


#Mat #Food #foodporn #fittrude #veientiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #godt #Knekkebrød #hjemmelaget

4 kommentarer

Oppskrift på skolebrød!

 • 18.10.2015 - 10:44God søndagsmorgen alle sammen, ble gårsdagen en bra dag? Det ble det iallfall for meg med mange gode kaker og bursdagsselskap. Sola stråler i dag og det viser hele 10 varmegrader i solveggen, så dette må jo bare bli en flott høstdag. Som jeg lovet dere i går så skulle jeg dele gårsdagens bakeoppskrift med dere, så får jeg håpe noen blir inspirerte og fristet til å bake noen godt på denne flotte høstdagen. Oppskriften finner dere på de to bildene under. Det var første gangen jeg prøvde ut denne oppskriften, og deigen var kjempe fin å jobbe med, og det ble jo veldig godt også.  

 

Bruk gjerne en pensel og pensle på litt egg på toppen av bollene før steking, da får de en ekstra fin farge og det ser enda bedre ut. Steketiden varierer nok godt fra ovn til ovn, så pass godt på det første brettet du baker slik at du slipper at de blir alt for godt stekt.

 Server de ferdige skolebollene gjerne med noe varmt i koppen på en kjølig høstdag, så skal jeg love dere at dagen blir litt bedre.

 Hva er din favoritt bakst?

8 kommentarer

Tips: 4 Lunsjalternativer

 • 19.08.2015 - 19:04

Er du flink til å variere i kosten, eller blir det til at du spiser det sammen fordi det er enkelt og lettvint? Selv er jeg nok av den personen som velger det som er enkelt og lettvint, og noen ganger finner jeg bare noe for å få i meg mat. Lunsj er jo også et måltid som de fleste har i seg i løpet av dagen. Kanskje er dette det første måltidet til noen, mens for andre er det måltid nummer to i løpet av en dag. 

Lunsj og frokost er ofte det samme, og det du lager til frokost kan du gjerne spise til lunsj også, eller omvendt, du spiser det du liker. Jeg har notert meg ned 4 lunsjalternativer som jeg ønsker å dele med dere, kanskje noen finner litt inspirasjon i dette og vil prøve ut noe nytt. 

 

1. Lomper og smoothie. Lomper ja, det er jo bare så utrolig enkelt, og det er jo veldig godt også. Det finnes flere alternativer til lomper i butikken, og det er flere produsenter, så her er det bare å finne en favoritt, eller variere litt. Selv er jeg litt ekstra glad i disse speltlompene, og i det siste har det gått mange pakker av dem. Det er så enkelt å bare finne frem noen lomper, når man egentlig ikke har noe som frister så mye. Fyll dem med noe godt pålegg, og du kan kose deg. Lag deg gjerne en smoothie ved siden av også. Nå som det er sommer, og det vokster masse bær, så vil jeg virkelig anbefale dere å lage smoothie av ferske bær, det smaker virkelig helt fantastisk. Fersk jordbær, melk, frossen banan og mango, namm, dette er virkelig en god blanding som du ikke vil gå glipp av. Det handler bare om å prøve ut, og blande sammen dine favoritter, så er jeg helt sikker på at du finner noe som faller i smak. 2. Pannekaker. Vi kan aldri få nok av pannekaker, så godt, så utrolig godt. Spinatpannekaker har du kanskje ikke prøvd, eller? Isåfall er det på tide, det høres kanskje ikke så veldig godt ut, men det er faktisk godt. Oppskriften finner du HER! Prøv det og kos deg. De er mettende, så her har du et måltid som holder for en stund. 3. Vafler. Er det noe som vi nordmenn er flinke på, så er det virkelig vafler. Vafler er noe som gjerne samler hele familien rundt bordet, og det er bare å nyte det. Vafler trenger heller ikke alltid å være med bare fint mel, du kan gjerne blande inn litt grovt også, da holder metthetsfølelsen enda lengre, og det er fortsatt like godt. 4. Wraps. Wraps eller skinkerull som du også kan kalle det, er et godt alternativ om du vil få inn litt grønnsaker i måltidet ditt. Bruk tortillalefser og fyll de med dine favoritter, du kan også bruke vanlige lomper, her er det bare fantasien som kan stoppe det. Bland i det du liker best og spis i vei, kanskje du vil varme de litt i ovnene også, prøv det du selv ønsker, og jeg er helt sikker på at du vil finne noe som du liker. Oppskrift på skinkerull finner dere HERØnsker du tips om frokost også, så klikk deg inn på denne linken da vell.

Hva spiser du til lunsj?

0 kommentarer

Den perfekte smoothien

 • 15.08.2015 - 11:19Smoooothie <3 Noen ganger føler jeg meg så heldig som har fryseren full av frukt og bær, ja jeg vet jo selv at jeg kan takke meg selv for det, men det er jo så utrolig enkelt. Kanskje du har noen bananer på kjøkkenbenken som du ikke får brukt opp før de er alt for ødelagte, da kan du jo faktisk bare skjære dem opp, putte de i en plastikkpose og inn i fryseren, så enkelt og så fint. 

Denne sommeren er den første hvor vi har jordbær i hagen, og det er jeg så glad for at vi endelig har. Siden jeg bor 500 meter over havet, så sier det seg jo selv at det ikke modner like fort her som lenger ned, men det gjør jo ikke noe, for da får vi enda lenger glede av det. For noen uker siden plukket jeg min første jordbær, og jeg har plukket en god del siden, og de smaker bare helt himmelsk. Fersk jordbær passer bare helt perfekt i smoothie. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde jordbær i hagen hele året, så kunne jeg ha laget denne nydelige smoothien akkurat når jeg vil. Det er en grunn for at smoothie er best om sommeren, og det er at man kan fylle blenderen med fersk norsk jordbær, som smaker helt himmelsk. 

Smoothien som dere kan se bilde av, og som jeg lagde meg til frokost her om dagen, inneholder svært få ingredienser, men det er akkurat nok til å gjøre den kjempegod. Det du trenger for å lage denne smoothien er fersk jordbær, frossen banan og mango, og litt melk. Du kan selvfølgelig bruke frosne jordbær også, men da vil du ikke få den lille ekstra gode smaken som du får av ferske. Smoothien blir veldig god uten mango også, men det gir en liten ekstra smak. 

Hva inneholder din favorittsmoothie?

0 kommentarer

Spinatpannekaker

 • 07.06.2015 - 12:38

God morgen herligheter! Sovet godt i natt? Det har iallfall jeg gjort, bortsett ifra at jeg våkner alt for tidlig om morgningen og klarer ikke å sovne igjen. Lurer på om dette er et tegn på at jeg blir eldre?.. Før kunne jeg sove til langt ut på dag, men det får jeg bare ikke til lenger, så jeg slipper iallfall å klage på at jeg sover bort hele dagen min. 

 

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg skal skrive om dette her, men dere vet, frokost, det kan man aldri skrive for mye om, eller? Frokost er nok det måltidet som alltid kommer til å være viktigst for meg, og det er faktisk viktig at jeg spiser meg mett, for hvis ikke kommer bare sulthetsfølelsen tilbake etter maks en time. Jeg bestemte meg alt i går for hva dagens frokost skulle være. Så når man ikke får sove, og besøke ikke vil stå opp, nei da kan man like gjerne stå opp selv og begynne på frokosten. Jeg vet jo selv hvor koselig det er å stå opp om morgningen til et ferdig dekket frokostbord.  

Spinatpannekaker ble dagens frokost. Jeg hadde aldri spist dette før, og jeg kan jo innrømme at jeg ikke viste helt hva jeg syntes om dette med tanke på spinaten, men det var faktisk bedre enn antatt. Det smakte ikke stort spinat, og det smakte veldig godt sammen med brunost og litt syltetøy. Kanskje ikke det sunneste pålegget, men jeg kan jo trøste meg med at det var Lerums sitt syltetøy uten tilsatt sukker. Når det gjelder pålegg har jeg nok en vei å gå, men jeg har iallfall funnet en god erstatning til brødskivene. En porsjon med disse pannekakene ble jeg virkelig mett av, men det var en god metthetsfølelse, og det er deilig å kunne være mett å vite at det var en ganske så sunn frokost. 

#Mat #Frokost #Pannekaker #Spinatpannekaker #Sunt #Godt #Lindastuhaug 

Oppskriften har jeg hentet HER! Linda er en flott blogger, og du finner så mye god inspirasjon til mat der, og ikke minst gode og sunne alternativer! 

Oppskriften til 1 porsjon spinatpannekaker er: 
-  1 egg
- 2 ss kesam
- 35 g havremel
- 15 g kokosmel, eller mer havremel, eller annen type mel
- 1 god neve spinat
- 1 liten ts bakepulver
- 1 ts sukrin gold (selv brukte jeg bare vanlig sukrin)
- Ett dryss ekte vaniljepulver (selv brukte jeg vaniljesukker)
- Ett dryss salt
- ca 1/2 dl vann
Kjør alle ingrediensene i en blender eller lignende til du får en jevn røre. Stekes til de blir gylne i smør eller cocosa!  

Har du spist spinatpannekaker før? Hva er din beste frokost?

4 kommentarer

Oppskrift på Amerikanske pannekaker

 • 08.05.2015 - 11:57

Frokost er for meg det aller viktigste måltidet i løpet av en dag, blir det ingen frokost så vil det heller aldri bli en god dag. Min frokost består som regel av brødskiver, siden jeg ofte har travle morgningen, så derfor er det gøy å finne på noe annet når jeg faktisk har tid til det. Frokosten i dag besto derfor av amerikanske pannekaker, som er både raskt, enkelt og veldig godt. Det finnes nok mange gode oppskrifter der ute, men den jeg brukte var iallfall god, så hvorfor ikke bare dele den med dere i samme slengen. 
Det du trenger for å lage amerikanske pannekaker er: 
-5 dl Hvetemel
-3 stk egg
-50 g smeltet smør
-3 dl lettmelk
-1 ts bakepulver
-1 ss sukker
-1 ts salt  

Smelt smøret og la det avkjøles litt før bruk, bland det så med melk og egg. Bland så i resten og rør til du har en klumpefri røre. La pannekakerøren svelle i 5-10 minutter, og varm opp stekepannen på middels varme. Bruk litt smør i pannen, og stek små og fine pannekaker. Når pannekakene sveller opp og bobler litt på overflaten er det tid for å vende.

Serveres med noe godt som sirup, krem, jordbær, eller friske bær, og nye måltidet. 

 

Hva lager du til frokost når du vil kose deg litt ekstra?

 

4 kommentarer

Hjemmelaget gelé!

 • 19.04.2015 - 21:29

Helgen er tiden hvor det er lov til å kose seg litt ekstra! Det er ikke ofte det er dessert her i huset, men når jeg var på butikken i går så bestemte jeg meg for at i helga skulle det være dessert. Gelé med fun saft er noe som jeg har prøvd en gang før, men jeg smakte aldri på den, og den ble stående der. Jeg må ærlig si at jeg ikke hadde helt troa på at dette skulle bli så veldig godt, men der tok jeg grundig feil. Jeg laget med bringebær og det smakte bare helt fantastisk. Det er så enkelt når du kan velge din egen favorittsmak og du får en fantastisk dessert ut av det

 

Legg 10 gelatinplater i 7 liter vann i 5 minutter. Bland så inn 3 dl saft og varm den opp (ikke kokes). Settes så i kjøleskapet i ca 5 timer, for så å serveres med vaniljesaus eller spises alene eller med friske bær eller kanskje også mager vaniljekesam. Lag gjerne hjemmelaget vaniljesaus, så blir det nok enda bedre, men for min del ble det vaniljesaus kjøpt på butikken. 

Hva er din favoritt dessert?

2 kommentarer

Oppskrift! Sjokoladeboller og kanelsnurrer

 • 05.04.2015 - 11:31

Hvor koselig er det ikke å bake, og spesielt i ferien? Jeg tok meg iallfall god tid i går til å sette en stor gjærdeig og lage sjokoladeboller og kanelsnurrer. Gjærbakst er utrolig enkelt og det passer perfekt i fryseren til det kommer besøk, også er det jo så utrolig godt.

Oppskrift
- 400 gr margarin
- 14 dl melk
- 100 gr rød gjær/2 pakker 
- 4 dl sukker
- 4 ts kardemomme
- 2 ts hornsalt
- Ca 2 kg hvetemel.  

- Smelt smør, og bland i melken, varm den til den er lunken/kroppsvarme/ca 37 grader.
- Bland inn gjæren i litt av melken og rør den ut. Bland så alt i en kjøkkenmaskin og elt deigen i ca 5 minutter.
- La deigen så heve i 30 minutter på et lunt sted. 
- Bruk gjerne olje på benken slik at deigen ikke setter seg fast. Hakk opp sjokolade og fordel i bollene.
- Kjevl ut en remse til kanelsnurrene og fordel smør, sukker og kanel før du ruller den sammen og skjærer dem opp.
- Legg bollene og kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir. De eser ut så ikke legg dem for tette. 
- La dem så etterheve i 30 minutter, og pensle med egg/melk eller en blanding.  
- Stekes på 230 grader i 10-12 minutter.  


#Baking #Kaker #Gjærbakst #Sjokoladeboller #Kanelsnurrer #Påske #Påskebakst #2015

 

Så dette fristende ut? Hva liker du best å bake?

6 kommentarer

Oppskrift på knekkebrød

 • 15.03.2015 - 10:44

Hjemmelaget knekkebrød har blitt en liten favoritt her i huset. Etter at jeg har laget en porsjon så tar det ikke lang tid før det er oppspist. Disse knekkebrødene er veldig godt, og jeg tror jeg tørr å påstå at dem smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken. 
Hjemmelaget knekkebrød
- 3 dl        Grov sammalt rug
- 3 1/2 dl   Havregryn
- 1 dl         Kruskakli
- 1 dl         Sesamfrø
- 2 dl         Solsikkefrø/solsikkekjerne
- 1 dl         Linfrø
- 1 ts         Salt
- 7 dl         vann 

- Bland alt sammen, og fordel det på to stekeplater med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for å jevne røren utover. Jo tynnere og jevnere jo bedre blir dem. Skjær så knekkebrødene opp.

- Stekes på varmluft i 170 grader, i 30-40 minutter. Åpne døren 2-3 ganger for å fjerne dampen. 

- Ta så ut knekkebrødene, del de opp og legg de på en rist og plasser de tilbake i ovnen på varmluft 100 grader i 45 til 60 minutter til de er tørre. Jeg pleier å bytte plass på knekkebrødene når jeg setter dem inn igjen, så det brettet som har stått øverst står nå nederst. 

- For å sjekke at knekkebrødene er ferdig, pleier jeg å ta ut et og knekke det for å sjekke om de er sprø. 

- Knekkebrødene oppbevares i en åpen boks. 

Server knekkebrødene med ditt favorittpålegg på og ha en super lunsj! 

 

Ha en strålende søndag alle sammen!  Lager du hjemmelagde knekkebrød?

4 kommentarer

Oppskrift på rugbrød!

 • 14.03.2015 - 09:57

Bakedager klarer jeg alltids å få til noen av. Jeg er litt ekstra glad i alt man kan bake selv, istedenfor å kjøpe alt ferdig på butikken, dette gir deg muligheten til å vite akkurat hva som er i det som du stapper inn i munnen. I går fikk jeg laget både rugbrød og knekkebrød. Jeg har planer om å kutte ned på inntak av brød, så forhåpentligvis klarer jeg det. Derfor er det godt å kunne bake et brød som gir deg god fylde i magen etter kun en brødskive, så får man fylle på med andre godsaker for å bli mett. 
Ingers Rugbrød- 1 porsjon gir ca 60 brødskiver
- 1.3 kg   Fin sammalt hvete
- 200 gr   Fin sammalt rug
- 200 gr   Helkorn hvete
- 75 gr     Gjær
- 2 ts      Strøkne ts salt 
- 9 dl      Hvetekli/kruskakli
- 1,8 L    Lunket vann, helst 37 grader (evt. 1 l søt eller sur skummet melk + 8 dl vann)
- 1 dl      Linfrø
- 1 dl      Solsikkekjerner 

- Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av vansken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.

- Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Deigen skal IKKE eltes på bordet. 

- Tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5 liters former. (jeg hadde tre brød i 1,5 liter former)

- Hev deigen i underkant av en time i bakebollen. (Ha eventuelt over plastikk over bakebollen så slipper dere søl hvis den eser over.) Slå ut luften av deigen og la den heve en gang til i bollen, i ca en halvtime. Slå ut luften av deigen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i ca 1 time. 

- Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal det være. Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og godt. 

- Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur. Hvis du spiser lite brød, kan det være et godt alternativ å skjære opp brødet i skiver før det fryses, slik at du bare tar opp noen skiver av gangen, det gjør jeg. 
Kanskje denne oppskriften ga noen et tips om hva dem skal bruke lørdagen til. Det er ikke så mye man trenger å gjøre ved å bake brød, bare å ha tålmodigheten på plass. Oppskriften på knekkebrød kommer ut i morgen!  

Ønsker dere en strålende lørdag videre! Liker du å bake ting selv istedenfor å kjøpe ferdig?

0 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits