Oppskrift: Knekkebrd

  • 26.01.2016 - 13:30

Enda en ny dag har startet, og jeg bare teller ned dagene til jeg skal tilbake i praksis igjen. Siste skoleuken er jo faktisk snart over, og jeg gleder meg litt til vre i barnehagen i fire uker, og ikke mtte sitte p skolebenken hver eneste dag. I gr kveld tok jeg meg tid til bake litt igjen, og denne gangen ble det knekkebrd. Hjemmelaget knekkebrd er alltid godt, men noen ganger kan man bli litt lei av den sammen oppskriften, s i gr testet jeg derfor ut en ny oppskrift, og resultatet ble veldig godt.



Nr man skal lage knekkebrd s trenger man en del mel/korn slag, men dette varer over flere porsjoner med knekkebrd, og det er ganske rimelige varer. Oppskriften jeg brukte i gr fant jeg HER.

Knekkebrdene inneholder:
- 3 dl havregryn
- 3 dl havremel
- 2 dl linfr
- 2 dl sesamfr
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 8 dl vann
-Eventuelt litt salt eller urter hvis det er nskelig (jeg brukte ikke det)

- Bland alt godt sammen, fordel det p to stekeplater med bakepapir p og smr det utover. Jeg brukte en slikkepott og det fungerte ganske s fint. Prv gjr det s jevnt som du klarer.
- Del de s opp, med skjre striper i knekkebrddeigen som du har lagt p stekeplaten og stek det p 180 grader varmluft i 40 minutter
- Ta s stekeplatene ut av ovnen og la ovnsdren st litt oppe slik at det synker til 100 grader. Del s opp knekkebrdene og legg dem p rist, for s plassere de tilbake i ovnen p 100 grader varmluft i 50- 60 minutter. Jeg pleier alltid bytte plass p knekkebrdene nr jeg setter dem inn igjen, s det brettet som frst sto verst plasserer jeg n nederst.
- Bryt av et knekkebrd og se om det er sprtt fr du slr av ovnene og tar dem ut.
- Server de med noe godt, gode tips finner du HER



Grsdagens kveldsmat ble selvflgelig nystekte knekkebrd med lett ost og paprika, dette smakte veldig godt, og blir nok en ny frokostfavoritt fremover. Hper dere vil prve oppskriften, s garanterer jeg en utrolig enkel og veldig god boks med knekkebrd nr de er ferdig.



Har du laget knekkebrd fr?


#Mat #Food #foodporn #fittrude #veientiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #godt #Knekkebrd #hjemmelaget

4 kommentarer

Oppskrift p skolebrd!

  • 18.10.2015 - 10:44



God sndagsmorgen alle sammen, ble grsdagen en bra dag? Det ble det iallfall for meg med mange gode kaker og bursdagsselskap. Sola strler i dag og det viser hele 10 varmegrader i solveggen, s dette m jo bare bli en flott hstdag. Som jeg lovet dere i gr s skulle jeg dele grsdagens bakeoppskriftmed dere,sfr jeg hpe noen blir inspirerte og fristet til bake noen godt p denne flotte hstdagen. Oppskriften finner dere p de to bildene under. Det var frste gangen jeg prvde ut denneoppskriften, og deigen var kjempe fin jobbe med, ogdet ble jo veldig godt ogs.





Bruk gjerne en pensel og pensle p litt egg p toppen av bollene fr steking, da fr de en ekstra fin farge og det ser enda bedre ut. Steketiden varierer nok godt fra ovn til ovn, s pass godt p det frste brettet du baker slik at du slipper at de blir alt for godt stekt.



Server de ferdige skolebollene gjerne med noe varmt i koppen p en kjlig hstdag, s skal jeg love dere at dagen blir litt bedre.



Hva er din favoritt bakst?

8 kommentarer

Tips: 4 Lunsjalternativer

  • 19.08.2015 - 19:04

Er du flink til variere i kosten, eller blir det til at du spiser det sammen fordi det er enkelt og lettvint? Selv er jeg nok av den personen som velger det som er enkelt og lettvint, og noen ganger finner jeg bare noe for f i meg mat. Lunsj er jo ogs et mltid som de fleste har i seg i lpet av dagen. Kanskje er dette det frste mltidet til noen, mens for andre er det mltid nummer to i lpet av en dag.

Lunsj og frokost er ofte det samme, og det du lager til frokost kan du gjerne spise til lunsj ogs, eller omvendt, du spiser det du liker. Jeg har notert meg ned 4 lunsjalternativer som jeg nsker dele med dere, kanskje noen finner litt inspirasjon i dette og vil prve ut noe nytt.

1. Lomper og smoothie.Lomper ja, det er jo bare s utrolig enkelt, og det er jo veldig godt ogs. Det finnes flere alternativer til lomper i butikken, og det er flere produsenter, s her er det bare finne en favoritt, eller variere litt. Selv er jeg litt ekstra glad i disse speltlompene, og i det siste har det gtt mange pakker av dem. Det er s enkelt bare finne frem noen lomper, nr man egentlig ikke har noe som frister s mye. Fyll dem med noe godt plegg, og du kan kose deg. Lag deg gjerne en smoothie ved siden av ogs. N som det er sommer, og det vokster masse br, s vil jeg virkelig anbefale dere lage smoothie av ferske br, det smaker virkelig helt fantastisk. Fersk jordbr, melk, frossen banan og mango, namm, dette er virkelig en god blanding som du ikke vil g glipp av. Det handler bare om prve ut, og blande sammen dine favoritter, s er jeg helt sikker p at du finner noe som faller i smak.



2. Pannekaker. Vi kan aldri f nok av pannekaker, s godt, s utrolig godt. Spinatpannekaker har du kanskje ikke prvd, eller? Isfall er det p tide, det hres kanskje ikke s veldig godt ut, men det er faktisk godt. Oppskriften finner du HER!Prv det og kos deg. De er mettende, s her har du et mltid som holder for en stund.



3. Vafler. Er det noe som vi nordmenn er flinke p, s er det virkelig vafler. Vafler er noe som gjerne samler hele familien rundt bordet, og det er bare nyte det. Vafler trenger heller ikke alltid vre med bare fint mel, du kan gjerne blande inn litt grovt ogs, da holder metthetsflelsen enda lengre, og det er fortsatt like godt.



4. Wraps. Wraps eller skinkerull som du ogs kan kalle det, er et godt alternativ om du vil f inn litt grnnsaker i mltidet ditt. Bruk tortillalefser og fyll de med dine favoritter, du kan ogs bruke vanlige lomper, her er det bare fantasien som kan stoppe det. Bland i det du liker best og spis i vei, kanskje du vil varme de litt i ovnene ogs, prv det du selv nsker, og jeg er helt sikker p at du vil finne noe som du liker. Oppskrift p skinkerull finner dere HER.



nsker du tips om frokost ogs, s klikk deg inn p denne linken da vell.

Hva spiser du til lunsj?

0 kommentarer

Den perfekte smoothien

  • 15.08.2015 - 11:19



Smoooothie <3 Noen ganger fler jeg meg s heldig som har fryseren full av frukt og br, ja jeg vet jo selv at jeg kan takke meg selv for det, men det er jo s utrolig enkelt. Kanskje du har noen bananer p kjkkenbenken som du ikke fr brukt opp fr de er alt for delagte, da kan du jo faktisk bare skjre dem opp, putte de i en plastikkpose og inn i fryseren, s enkelt og s fint.

Denne sommeren er den frste hvor vi har jordbr i hagen, og det er jeg s glad for at vi endelig har. Siden jeg bor 500 meter over havet, s sier det seg jo selv at det ikke modner like fort her som lenger ned, men det gjr jo ikke noe, for da fr vi enda lenger glede av det. For noen uker sidenplukket jeg min frste jordbr, ogjeg har plukket en god del siden, og de smaker bare helt himmelsk.



Fersk jordbr passer bare helt perfekt i smoothie. Jeg skulle virkelig nske jeg hadde jordbr i hagen hele ret, s kunne jeg ha laget denne nydelige smoothien akkurat nr jeg vil. Det er en grunn for at smoothie er best om sommeren, og det er at man kan fylle blenderen med fersk norsk jordbr, som smaker helt himmelsk.

Smoothien som dere kan se bilde av, og som jeg lagde meg til frokost her om dagen, inneholder svrt f ingredienser, men det er akkurat nok til gjre den kjempegod. Det du trenger for lage denne smoothien er fersk jordbr, frossen banan og mango, og litt melk. Du kan selvflgelig bruke frosne jordbr ogs, men da vil du ikke f den lille ekstra gode smaken som du fr av ferske. Smoothien blir veldig god uten mango ogs, men det gir en liten ekstra smak.

Hva inneholder din favorittsmoothie?

0 kommentarer

Spinatpannekaker

  • 07.06.2015 - 12:38

God morgen herligheter! Sovet godt i natt? Det har iallfall jeg gjort, bortsett ifra at jeg vkner alt for tidlig om morgningen og klarer ikke sovne igjen. Lurer p om dette er et tegn p at jeg blir eldre?.. Fr kunne jeg sove til langt ut p dag, men det fr jeg bare ikke til lenger, s jeg slipper iallfall klage p at jeg sover bort hele dagen min.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg skal skrive om dette her, men dere vet, frokost, det kan man aldri skrive for mye om, eller? Frokost er nok det mltidet som alltid kommer til vre viktigst for meg, og det er faktisk viktig at jeg spiser meg mett, for hvis ikke kommer bare sulthetsflelsen tilbake etter maks en time. Jeg bestemte meg alt i gr for hva dagens frokost skulle vre. S nr man ikke fr sove, og beske ikke vil st opp, nei da kan man like gjerne st opp selv og begynne p frokosten. Jeg vet jo selv hvor koselig det er st opp om morgningen til et ferdig dekket frokostbord.

Spinatpannekaker ble dagens frokost. Jeg hadde aldri spist dette fr, og jeg kan jo innrmme at jeg ikke viste helt hva jeg syntes om dette med tanke p spinaten, men det var faktisk bedre enn antatt. Det smakte ikke stort spinat, og det smakte veldig godt sammen med brunost og litt syltety. Kanskje ikke det sunneste plegget, men jeg kan jo trste meg med at det var Lerums sitt syltety uten tilsatt sukker. Nr det gjelder plegg har jeg nok en vei g, men jeg har iallfall funnet en god erstatning til brdskivene. En porsjon med disse pannekakene ble jeg virkelig mett av, men det var en god metthetsflelse, og det er deilig kunne vre mett vite at det var en ganske s sunn frokost.

#Mat #Frokost #Pannekaker #Spinatpannekaker #Sunt #Godt #Lindastuhaug

Oppskriften har jeg hentet HER! Linda er en flott blogger, og du finner s mye god inspirasjon til mat der, og ikke minst gode og sunne alternativer!

Oppskriften til 1 porsjon spinatpannekaker er:
- 1 egg
- 2 ss kesam
- 35 g havremel
- 15 g kokosmel, eller mer havremel, eller annen type mel
- 1 god neve spinat
- 1 liten ts bakepulver
- 1 ts sukrin gold (selv brukte jeg bare vanlig sukrin)
- Ett dryss ekte vaniljepulver (selv brukte jeg vaniljesukker)
- Ett dryss salt
- ca 1/2 dl vann
Kjr alle ingrediensene i en blender eller lignende til du fr en jevn rre. Stekes til de blir gylne i smr eller cocosa!

Har du spist spinatpannekaker fr? Hva er din beste frokost?

4 kommentarer

Oppskrift p Amerikanske pannekaker

  • 08.05.2015 - 11:57

Frokost er for meg det aller viktigste mltidet i lpet av en dag, blir det ingen frokost s vil det heller aldri bli en god dag. Min frokost bestr som regel av brdskiver, siden jeg ofte har travle morgningen, s derfor er det gy finne p noe annet nr jeg faktisk har tid til det. Frokosten i dag besto derfor av amerikanske pannekaker, som er bde raskt, enkelt og veldig godt. Det finnes nok mange gode oppskrifter der ute, men den jeg brukte var iallfall god, s hvorfor ikke bare dele den med dere i samme slengen.




Det du trenger for lage amerikanske pannekaker er:
-5 dl Hvetemel
-3 stk egg
-50 g smeltet smr
-3 dl lettmelk
-1 ts bakepulver
-1 ss sukker
-1 ts salt

Smelt smret og la det avkjles litt fr bruk, bland det s med melk og egg. Bland s i resten og rr til du har en klumpefri rre. La pannekakerren svelle i 5-10 minutter, og varm opp stekepannen p middels varme. Bruk litt smr i pannen, og stek sm og fine pannekaker. Nr pannekakene sveller opp og bobler litt p overflaten er det tid for vende.

Serveres med noe godt som sirup, krem, jordbr, eller friske br, og nye mltidet.

Hva lager du til frokost nr du vil kose deg litt ekstra?

4 kommentarer

Hjemmelaget gel!

  • 19.04.2015 - 21:29

Helgen er tiden hvor det er lov til kose seg litt ekstra! Det er ikke ofte det er dessert her i huset, men nr jeg var p butikken i gr s bestemte jeg meg for at i helga skulle det vre dessert. Gel med fun saft er noe som jeg har prvd en gang fr, men jeg smakte aldri p den, og den ble stende der. Jeg m rlig si at jeg ikke hadde helt troa p at dette skulle bli s veldig godt, men der tok jeg grundig feil. Jeg laget med bringebr og det smakte bare helt fantastisk. Det er s enkelt nr du kan velge din egen favorittsmak og du fr en fantastisk dessert ut av det

Legg 10 gelatinplater i 7 liter vann i 5 minutter. Bland s inn 3 dl saft og varm den opp (ikke kokes). Settes s i kjleskapet i ca 5 timer, for s serveres med vaniljesaus eller spises alene eller med friske br eller kanskje ogs mager vaniljekesam. Lag gjerne hjemmelaget vaniljesaus, s blir det nok enda bedre, men for min del ble det vaniljesaus kjpt p butikken.

Hva er din favoritt dessert?

2 kommentarer

Oppskrift! Sjokoladeboller og kanelsnurrer

  • 05.04.2015 - 11:31

Hvor koselig er det ikke bake, og spesielt i ferien? Jeg tok meg iallfall god tid i gr til sette en stor gjrdeig og lage sjokoladeboller og kanelsnurrer. Gjrbakst er utrolig enkelt og det passer perfekt i fryseren til det kommer besk, ogs er det jo s utrolig godt.

Oppskrift
- 400 gr margarin
- 14 dl melk
- 100 gr rd gjr/2 pakker
- 4 dl sukker
- 4 ts kardemomme
- 2 ts hornsalt
- Ca 2 kg hvetemel.

- Smelt smr, og bland i melken, varm den til den er lunken/kroppsvarme/ca 37 grader.
- Bland inn gjren i litt av melken og rr den ut. Bland s alt i en kjkkenmaskin og elt deigen i ca 5 minutter.
- La deigen s heve i 30 minutter p et lunt sted.
- Bruk gjerne olje p benken slik at deigen ikke setter seg fast. Hakk opp sjokolade og fordel i bollene.
- Kjevl ut en remse til kanelsnurrene og fordel smr, sukker og kanel fr du ruller den sammen og skjrer dem opp.
- Legg bollene og kanelsnurrene p stekebrett med bakepapir. De eser ut s ikke legg dem for tette.
- La dem s etterheve i 30 minutter, og pensle med egg/melk eller en blanding.
- Stekes p 230 grader i 10-12 minutter.


#Baking #Kaker #Gjrbakst #Sjokoladeboller #Kanelsnurrer #Pske #Pskebakst #2015

S dette fristende ut? Hva liker du best bake?

6 kommentarer

Oppskrift p knekkebrd

  • 15.03.2015 - 10:44

Hjemmelaget knekkebrd har blitt en liten favoritt her i huset. Etter at jeg har laget en porsjon s tar det ikke lang tid fr det er oppspist. Disse knekkebrdene er veldig godt, og jeg tror jeg trr pst at dem smaker mye bedre enn de du kjper i butikken.




Hjemmelaget knekkebrd
- 3 dl Grov sammalt rug
- 3 1/2 dl Havregryn
- 1 dl Kruskakli
- 1 dl Sesamfr
- 2 dl Solsikkefr/solsikkekjerne
- 1 dl Linfr
- 1 ts Salt
- 7 dl vann

- Bland alt sammen, og fordel det p to stekeplater med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for jevne rren utover. Jo tynnere og jevnere jo bedre blir dem. Skjr s knekkebrdene opp.

- Stekes p varmluft i 170 grader, i 30-40 minutter. pne dren 2-3 ganger for fjerne dampen.

- Ta s ut knekkebrdene, del de opp og legg de p en rist og plasser de tilbake i ovnen p varmluft 100 grader i 45 til 60 minutter til de er trre. Jeg pleier bytte plass p knekkebrdene nr jeg setter dem inn igjen, s det brettet som har sttt verst str n nederst.

- For sjekke at knekkebrdene er ferdig, pleier jeg ta ut et og knekke det for sjekke om de er spr.

- Knekkebrdene oppbevares i en pen boks.

Server knekkebrdene med ditt favorittplegg p og ha en super lunsj!

Ha en strlende sndag alle sammen!Lager du hjemmelagde knekkebrd?

4 kommentarer

Oppskrift p rugbrd!

  • 14.03.2015 - 09:57

Bakedager klarer jeg alltids f til noen av. Jeg er litt ekstra glad i alt man kan bake selv, istedenfor kjpe alt ferdig p butikken, dette gir deg muligheten til vite akkurat hva som er i det som du stapper inn i munnen. I gr fikk jeg laget bde rugbrd og knekkebrd. Jeg har planer om kutte ned p inntak av brd, s forhpentligvis klarer jeg det. Derfor er det godt kunne bake et brd som gir deg god fylde i magen etter kun en brdskive, s fr man fylle p med andre godsaker for bli mett.




Ingers Rugbrd- 1 porsjon gir ca 60 brdskiver
- 1.3 kg Fin sammalt hvete
- 200 gr Fin sammalt rug
- 200 gr Helkorn hvete
- 75 gr Gjr
- 2 ts Strkne ts salt
- 9 dl Hvetekli/kruskakli
- 1,8 L Lunket vann, helst 37 grader (evt. 1 l st eller sur skummet melk + 8 dl vann)
- 1 dl Linfr
- 1 dl Solsikkekjerner

- Bland alt det trre, ls opp gjren i litt av vansken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjkkenmaskin eller for hnd.

- Deigen blir veldig ls, men den skal vre slik. Deigen skal IKKE eltes p bordet.

- Tre brd i 2-liters former eller fire brd i 1,5 liters former. (jeg hadde tre brd i 1,5 liter former)

- Hev deigen i underkant av en time i bakebollen. (Ha eventuelt over plastikk over bakebollen s slipper dere sl hvis den eser over.) Sl ut luften av deigen og la den heve en gang til i bollen, i ca en halvtime. Sl ut luften av deigen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brdene inn i varm ovn p 220 grader p over- og undervarme, eller 200 grader p varmluft. Brdene skal stekes i ca 1 time.

- Brdene er litt fuktige inni, og de henger p kniven nr du skjrer i dem, men slik skal det vre. Nr du har et fuktig brd, klarer du deg med mindre plegg. Dette brdet er skikkelig fibersterkt, og godt.

- Brdene br fryses, og oppbevares i kjleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur. Hvis du spiser lite brd, kan det vre et godt alternativ skjre opp brdet i skiver fr det fryses, slik at du bare tar opp noen skiver av gangen, det gjr jeg.




Kanskje denne oppskriften ga noen et tips om hva dem skal bruke lrdagen til. Det er ikke s mye man trenger gjre ved bake brd, bare ha tlmodigheten p plass. Oppskriften p knekkebrd kommer ut i morgen!

nsker dere en strlende lrdag videre! Liker du bake ting selv istedenfor kjpe ferdig?

0 kommentarer
  • Eldre innlegg
hits