Våren er tiden for å nyte alt sammen

 • 15.03.2016 - 17:37

Det er jo vår så langt øye kan se, så vakkert, og jeg liker det så utrolig godt. Jeg tok meg med hunden og kom oss ut på en deilig og lang gåtur før middag, kan vel si det sånn at joggeskoene mine føltes som vanndammer men fortsatt så deilig å være ute og gå i dette strålende været som vi har i dag. Hører vannet renne ned fra takrenna, drøppe fra taket og surpelyden man hører når man går i den alt for våte snøen/sørpen i vegen, det er så hyggelig, og det gir meg bare et stor håp om at våren har komme for å bli, og denne gangen håper jeg den ikke svikter.

 

 

I går kveld møtte jeg Malin for å gå en tur, vi pleier å gå turer på mandager og det er så deilig å ha en turpartner, for da blir det automatisk både morsommere og enklere å komme seg ut på turer. Vi gikk i nærmere to timer i går, og det var veldig koselig, og ikke minst behagelig å ta kvelden etter en slik flott tur. For meg ble det en smule kaldt for optimismen var jo stor når det var flott sol når vi gikk, så vottene ble liggende igjen hjemme og det burde de overhodet ikke ha gjort, men fikk da tilbake varmen i fingrene i løpet av kvelden også.  Vi fikk med oss solnedgangen mens vi gikk over bygda, det er rart hvor fort himmelen forandrer seg i løpet av få minutter. Plutselig var store deler av himmelen rød, og solen var så å si borte.

 


 

Nå sitter jeg her så mett etter middagen og bare blar meg igjennom noen blogger, og slapper av. Snart skal jeg gjennomføre ukens første cardioøkt før jeg skal ta meg en skikkelig god dusj med ansiktsmaske og sånt. Dette vårværet gjør virkelig noe positivt med meg, og jeg er så klar for fortsettelsen, måtte våren gi meg en fantastisk tid. Hva skal du bruke denne kvelden til?

1 kommentar

Inne i en god rutine

 • 13.03.2016 - 12:00

God søndag! Lenge siden sist nå, men tiden går jo så utrolig fort om dagen. Er jo ikke lenge igjen til det er eksamen og sommerferie, nei det er bare så rart hvordan dette skoleåret bare flyr av gårde. Siden sist har jeg hatt en veldig fin vinterferie på hytta, og jeg har gjort unna min første skoleuke igjen etter praksis. Det er både litt kjedelig men også godt å komme tilbake til skolebenken etter noen uker i praksis. Jeg skulle virkelig ønske hele utdannelsen bare foregikk i en barnehage, det hadde vært så perfekt, men det er godt å komme tilbake også å vite at jeg er et skrittt nærmere å være utdannet barnhagelærer for hver dag som går. 

Denne uken som har gått har virkelig vært en av de bedre, jeg har endelig fått tatt meg selv i nakken og kommet meg inn i treningen min igjen. Programmet jeg begynte på etter nyttår, har jeg kuttet ut og byttet ut med ting jeg synes er morsomt. Trening skal være noe bra, noe man liker, så da er det ingen vits for meg å presse meg igjennom en økt på tredemølla og noen styrkeøvelser etterpå, det blir heller bare et slit, og man får ingen god erfaring med trening når man gjøre noe som man ikke liker så godt. Denne uken har jeg vært aktiv 4 dager, og jeg skal ta meg en skitur i dag også, så har jeg faktisk hatt en form for trening hele 5 dager denne uken, og det er jeg veldig stolt av, kan ikke huske sist jeg var så flink. 

I går startet jeg dagen med en deilig skitur, helt alene midt inne i skogen, og nei det kan jo nesten ikke blir bedre. På fredagskvelden var jeg egentlig bare litt lei av alt, jeg tillatter meg selv å spise det jeg vil kalle for "dritt mat", og da føler jeg meg iallfall ikke noe bedre etterpå. Så for å få humøret opp igjen, bestemte jeg meg for at lørdagen skulle starte med en skitur, og det var virkelig på sin rette plass.  Denne treningsklokken er virkelig en god motivasjon etter en  treningsøkt. Jeg er kanskje ikke så  interessert i pulsen og alt det der,  men å se lengden jeg har treng og det jeg har forbrendt, DET er  motiverende det. Virkelig ikke en av de verste investeringene jeg har  gjort. 

 

 Motvisjonen er på topp om dagen, og denne gang håper jeg virkelig på  at den holder seg der, jeg skal iallfall gjøre det jeg kan for å holde meg  i denne gode rutinene jeg har kommet meg inn i. Snart skal jeg ut å gå min tredje skitur denne helgen. Har ikke gått på ski før i  år, så da får jeg virkelig ta det igjen når jeg først har begynt. Det ble  faktisk ikke bare en skitur i går, for når kvelden kom, og mørket la seg over skogen, så dro jeg og herlige Anneli ut på enda en skitur,  med kakao i sekken og en nystekt sjokolademuffins hadde vi det helt  topp. Det er ikke hver lørdag at skidressen er kveldens antrekk, men  noen ganger er det veldig deilig. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg trenger noen tips til treningsmusikk, så har du eller vet om en bra liste på spotify så legg gjerne igjen en kommentar. Ønsker dere en strålende søndag videre, og nyt siste delen av helgen. Hvordan ser din søndag ut?

0 kommentarer

Oppskrift: Forfriskende smoothie!

 • 22.01.2016 - 14:05

Fredagen kom fort, og helgen kom virkelig enda fortere. Klokken 7 i dag tidlig var jeg helt klar for å hoppe i dusjen, men når jeg sjekket telefonen før jeg sto opp hadde det kommet melding om at dagens undervisning var avlyst, og jeg falt virkelig bare tilbake til drømmeland med en gang, og det var virkelig godt. Siden dagen i dag ble litt lengre enn planlagt så fikk jeg tid til ukens siste treningsøkt før helgen, og det føltes kjempe bra. Nå kan jeg virkelig ta ukens hyttetur med god mat med skikkelig god samvittighet. Baggen er pakket og klar, og det ventes bare på at klokken kan bli så mye så vi kan dra, og starte en kjempe flott helg. Men før jeg tar helt helgen, så må jeg bare tipse dere om en deilig smoothie som jeg prøvde i sta. Det trenger virkelig ikke være verken dyrt eller vanskelig, men bare veldig veldig godt.

  

Denne deilig smoothien inneholder kun 1 boks hermetisk ananas med saften, litt mango og gresk yoghurt med sitron. Dette ble forfriskende og godt, og det blir nok en ny favoritt her hos meg. Det å lage smoothie handler jo egentlig mest om å bare ha litt fantasi og blande dine favoritter, så vil du få en skikkelig god og litt mettende drikk som du bare kan kose deg med. Dette er jo helt perfekt som litt helgekos når man får lyst på noe godt. Jeg pleier alltid å lage smoothiene litt fyldige og synes dette er best, men dette kan man fint regulere med mer eller mindre veske.

Ønsker dere en strålende helg og nyt denne fine vintertiden flotte mennesker. Hvordan skal du bruke helgen din?

 


#Smoothie #vinter #smoothiefavoritt #favoritt #mango #ananas #greskyoghurt #fittrude #vegentiletlettereliv #frasofagristiltopptrent #kos #hyttetur

4 kommentarer

En lekker og god frokost!

 • 20.01.2016 - 13:21 

Velkommen kjære onsdag, du er virkelig hjertelig velkommen her hos meg. Onsdagen ble startet akkurat som jeg hadde planlagt, utsvette og sliten etter en treningsøkt, og frisk og fin etter en nydelig dusj. Jeg er så glad for at jeg er streng nok med meg selv og bare tvinger meg til å trene selv om det ikke er så mye motivasjon i bildet akkurat nå. Så hvis dere har noen tips til hvordan jeg finner litt motivasjon så bare skrik ut. På mandag gjennomførte jeg en økt som jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare før. Jeg jogget 3 km i strekk uten noen form for pause for aller første gang, og det føltes bare helt fantastisk. Gjennom hele joggeturen fortalte jeg meg selv positive ting for å holde hodet oppe, og det funker for meg. Kroppen var helt ferdig og jeg var strålende glad etter denne økten. Dette er hva som gjør at det er verdt å trene, når man får til noe som man ikke hadde trodd at man skulle klare.

  

Etter en treningsøkt får jeg alltid lyst til å lage noe godt til mat, og i dag gjennomførte jeg det virkelig. En grov brødskive med to speilegg og litt mager baconost under, en gulrot, tomat og litt agurk. Pluss et glass sjokolademelk og en kopp deilig te. For min del er det så fort at jeg blir matlei når jeg bare spiser det samme hele tiden og alltid bare velger noe lettvint, så da er det godt å ha god tid noen morgninger slik at jeg gjøre frokosttallerkenen fin og smakfull.

 

Håper onsdagen tar godt vare på dere, ønsker dere det aller beste! Hva liker du å spise til frokost?

 


#trening #frasofagristiltopptrent #mat #Food #fitoverfat #veientiletbredreliv #hygge #svett #sporty #fittrude

2 kommentarer

Treningsprogram

 • 14.01.2016 - 18:07

Jeg vet så godt med meg selv at det er ingenting som motiverer meg mer enn når jeg kan se fremover, og det gjør jeg virkelig nå. Det å skulle trene helt på egenhånd og ikke ha noen form for hjelp synes jeg er veldig vanskelig. Motivasjonen klarer jeg ikke å holde oppe så lenge, og det er veldig enkelt å bare hoppe av å si man skal trene senere. Det er jo ingen overraskelse at januar er den måneden hvor det er veldig stort fokus på trening og forandringer etter julen. Jeg er en av dem som finner frem motivasjonen i  januar og ser for meg hvor bra dette kan bli, men det er ikke alltid like enkelt å fullføre disse tankene, ofte forblir det bare med tanken.

#Weheartit

Det har vært flere arrangementer på facebook hvor man kan starte treningen i 2016, treningsprogram og kostholdsplan kan man få være med på, og dette vil jeg jo bare si at er helt fantastisk. Selv vet jeg godt med meg selv at kostholdsplan og sånt ikke fungerer for meg.  Ja jeg kunne nok ha hengt på i en liten periode, men som man vet så hvis man skal gjøre en forandring på kroppen så må man fortsette i en lengre periode, så det ble ingen kostholdsplan å følge for min del. Jeg trives mye bedre hvor jeg kan bestemme selv, og ta sunne valg ut av ting jeg liker, for ja det går faktisk an å leve sunt utenom å måtte følge en kostholdsplan. Som dere vet så har jeg jo brukt penger på det før, men jeg klarte ikke å følge den.

Jeg kom over arrangementet "Fra sofagris til topptrent" på Facebook, og dette virket interessant. Jeg kom meg også inn på siden hennes på Facebook og det er jeg så glad for at jeg har klart. Her sitter det en vakker dame som deler et nytt treningsprogram hver uke som alle kan være med på, uansett om du aldri har trent eller om du alt trener. Motivasjonen min er virkelig på plass når jeg vet at det kommer et nytt treningsprogram hver uke, og jeg gleder meg til å fortsette. Uke en var kjempe fin, og jeg likte treningsprogrammet veldig godt, og uke to er også veldig bra. Så hvis du har lyst til å trene med et treningsprogram så er virkelig dette en fin ting for deg.

Dere finner siden hennes HER, klikk dere inn og lik, det fortjener hun virkelig!  #frasofragristiltopptrent

  Ønsker dere en strålende kveld videre! Følger du et treningsprogram?

 


#trening #kosthold #treningsprogram #frasofagristiltopptrent #2016

4 kommentarer

UKE 1 av et bedre liv!

 • 09.01.2016 - 13:02

Hei og god lørdag folkens!

Kan virkelig ikke klage over at helgen er her. Utenfor daler det ned med snø og det er helt perfekt å bare sitte inne å gjøre ingenting. For hver dag jeg står opp til snøvær gleder jeg meg bare mer og mer til å kunne gå på ski, så forhåpentligvis kommer det masse snø i morgen slik som det er spådd, så er jeg enda et skritt nærmere.

Det er over en uke siden jeg bestemte meg for å leve et bedre liv, og her sitter jeg en uke senere, og kan være fornøyd med å faktisk ha gjennomført mine planer. Jeg har hatt tre treningsøkter denne uken og jeg har ikke rørt godteriskålen på en uke. Kjenner jeg blir litt svak når jeg ser kakefatet med smultringer på eller sjokoladebollen med masse deilig sjokolade i, men heldigvis har jeg klart å holde meg selv i nakkeskinnet og latt være. Jeg vet jo godt at denne første uken er den verste, så heldigvis har jeg klart meg igjennom den, og da er det bare teit å gi opp nå. Når fristelsen har kommet frem har jeg blitt god venn med fruktbollen og det skal jeg nok fortsette med også.Når man trener så sies det at det er mye enklere å spise sunt, og det må jeg virkelig si meg enig i. Tanken på å spise noe usunt er ikke der, og jeg ønsker å finne noe godt og sunt å spise, for det er jo ingen vits i å trene hvis man bare skal spise usunt, da vil det jo ikke bli noen resultater. Jeg kan ikke huske sist hvor jeg hadde salat på brødskiven, men i går etter treningen ble det to grove brødskiver med salat, agurk og kalkunpålegg, også en liten kopp te til, og det smakte veldig godt.

Når det gjelder treningen så har jeg funnet et flott treningsprogram som jeg skal følge fremover, og jeg gleder meg faktisk, mer om dette og tips til programmet skal dere få senere. Ønsker dere en flott lørdag. Hva bruker dere denne lørdagen til?

 


#Trening #Forandring #suntkosthold #suntliv #Treningsprogram #grovt #godt #mat #Fitoverfat

 

0 kommentarer

100 dager uten godteri, er DU med?

 • 31.12.2015 - 13:48

Nytt år, betyr nye muligheter. Det er tid for å legge alt det gamle bak oss, og bare nyte overgangen inn i det nye året så godt vi bare kan. 2016 er kommet for å bli, så man må virkelig bare gjøre det aller beste ut av det!

I år som i fjor så starter jeg det nye året med en godteristopp, og denne gang blir den på 100 dager, kanskje den også blir lenger, men det er iallfall hva jeg starter med. Jeg er så klar for å la kroppen min slippe å måtte ta imot alt det godtet og kakene som jeg stapper inn på. Kroppen har ikke godt av det, og da er det jo bare dumt å fortsette. Men som mange av dere kanskje vet, så er det mye som er morsommere å gjøre når man er flere, og dette er virkelig en av de tingene, så er du med? Tar du utfordringen og lar godteriet bli værende i pakningen i 100 dager, og kakene få bli liggende på fatet utenom spesielle anledninger? Det kan kanskje virkelig uoppnåelig for mange, noen vil nok kanskje si at de MÅ ha godteri, men MÅ du virkelig ha godteri? Det tror faktisk ikke jeg. Ja jeg kan innrømme at en godteristopp kan være litt vanskelig å krevende i begynnelsen, men det er bare å være streng med seg selv, så tar det ikke lang tid før enn du har glemt godteriet, og det ikke lenger frister. Det er bare deilig å sitte lent tilbake i sofaen og se andre spiser godteri, mens det ikke frister deg, og du klarer deg så fint uten, da har du faktisk rett til å være stolt av deg selv.

 

Bli med å ha en ekstra god start på 2016 da vell, det skader ingen, og vet du hva, det er HELT gratis, man sparer faktisk penger på det. Er DU med på 100 dager uten godteri og unødvendig spising av kaker?

9 kommentarer

Hvorfor ga jeg opp?

 • 30.12.2015 - 20:29

For et halvt år siden så avsluttet jeg en veldig god periode, noe jeg i senere tid har angret på. Jeg var inne i en god rutine, og selv om det ikke alltid var like gøy så klarte jeg det, jeg fikk resultater, og jeg gledet meg over mine resultater. For et halvt år siden hadde jeg trent effektivt i et halvt år, men med tanke på skolegang og mindre jobb, så følte jeg ikke at jeg lenger kunne bruke 400 kr i måneden på et treningssenter. Jeg la planene om å fortsette treningen hjemme, jeg kjøpte meg et treningsprogram og noen kostholdstips. Jeg har et rom med apparater og utstyr som gir meg mulighet til å faktisk kunne gjennomføre noen ganske gode økter. Utenfor døren er det treningsterreng så det renner over, men bruker jeg noe av de mulighetene jeg har? Nei det gjør jeg ikke.. Motivasjonen forsvant, jeg orket ikke, jeg skøyv det lenger og lenger, utenom at jeg valgte å gjøre noe, og tilslutt ga jeg opp hele tanken.Det er tid for en forandring, det er tid for å ta tilbake det jeg hadde og det jeg faktisk hadde oppnådd. Jeg er veldig klar, og jeg gleder meg faktisk. Når første januar står for tur så er det en ferdiglaget godteriavtale som også ligger klar og som skal tas i bruk. 100 dager skal jeg holde meg unna godteri, og unødvendig spising av kaker og kjeks, og jeg skal holde meg selv i nakken og gjennomføre det med glans, håper jeg i hvert fall. Jeg er klar for å finne tilbake til treningen, gjennomføre noen gode økter og ha et sunt kosthold. Jeg er sterk, men jeg kan også fort bli revet med, så nå gjelder det å være streng med meg selv og ikke falle i gryten fordi det er så godt, men si nei til meg selv fordi jeg ikke trenger å spise det.

Jeg er klar for 2016, og denne gang skal jeg ikke falle av. Jeg skal være sterk, jeg skal klare det, jeg skal bli den beste versjonen av meg selv. Har du noen planer for 2016?

2 kommentarer

Slik finner jeg tilbake til TRENING & KOSTHOLDET

 • 24.08.2015 - 19:28

Sommeren har virkelig tatt knekken på det. Alt av trening og et sunt kosthold har virkelig bare forsvunnet helt. Det er litt kjedelig å tenke på med tanke på hvor flink jeg faktisk har vært tidligere i år, men hvis man ikke gir alt, så er det vanskelig å holde ut. Jeg er uansett ikke sint på meg selv for at det har sklidd ut, for jeg har kost meg masse, og det har vært veldig fint, men jeg vet jeg har en jobb for å finne tilbake. Etter at jeg sluttet på treningssenteret har jeg kun hatt en eneste treningsøkt, og det var en liten joggetur. Men jeg har uansett ikke hatt en stille sommer, for jeg er veldig aktiv igjennom jobben, og det er jeg veldig glad for. Jobben har reddet meg litt ifra det å virkelig måtte ta en treningsøkt hjemme, for når jeg kommer hjem, så orker jeg ikke tanken på trening eller å gå flere turer. 

Hverdagen er jo her, og jeg er veldig klar til å gripe den med begge hender. Jeg er klar til å finne igjen til både trening og et bedre kosthold. Jeg har faktisk vært veldig flink når det gjelder godteri i ferien, men kaker, gud jeg er så utrolig svak. Kaker frister faktisk så utrolig mye mer enn hva godteri gjør til tider, så her må jeg virkelig gjøre noe. Jeg må nok også finne noen nye alternativer til frokost og lunsj, for det har vært så utrolig mye brødskiver, og gjerne med pålegget Hapå, siden det ikke er stort annet som frister til tider. Det er så utrolig kjedelig å være så matlei som hva jeg er nå, og jeg må virkelig gjøre meg en liten dykk i matverden, og finne nye oppskrifter og inspirasjon. Jeg har satt opp noen punkter for meg selv for hvordan jeg skal finne tilbake, så kanskje jeg inspirerer noen andre også.

Planlegge ukene mine
- Jeg er klar til å planlegge ukene mine, spesielt når det gjelder trening. Da vil det være mye enklere å bare gjøre den treningsøkten når jeg har bestemt at den skal gjøres. Kanskje jeg setter opp en plan for frokost og lunsj også, slik at det blir enklere å spise variert, og kanskje jeg ikke går lei så utrolig fort. 

Trene akkurat passe
- Jeg skal trene akkurat så mye som jeg føler for, jeg skal ikke presse meg til å måtte trene 4 ganger i uken hvis jeg ikke føler for det. Har jeg dårlige uker, skal jeg gjøre det jeg kan for å komme meg igjennom en treningsøkt. Det er ikke alltid antallet som teller, men det å virkelig gjøre det på en skikkelig måte. Jeg skal ikke trene for andre sin del, jeg skal trene for min egen del.

 

 

Fullføre
- Jeg er klar for å fullføre planene mine, ikke bare slurve unna og lage meg latterlige unnskyldninger om hvorfor det ikke gikk som planlagt. Jeg skal ta meg selv i nakkeskinnet, og kanskje jeg gir meg selv noen belønninger også om det går som planlagt, kanskje jeg finner noe flott i butikken som jeg ønsker og som jeg kan unne meg selv etter å ha fullført målene mine. 

Kutte ned på det usunne
- I sommer har jeg forholdt meg til den regelen at det er lov å spise godteri på lørdager. Dette har vært en veldig fin ordning, og jeg har klart meg ganske så bra. Men nå har jeg startet igjen med en ny godteriavtale, så nå blir det 50 herlige dager uten godteri, og det skal kroppen min virkelig få godt av. Når det gjelder kaker derimot, så må noe gjøres. Jeg må være strengere med meg selv, så jeg finner nok tilbake til regelen om at kaker spises kun i selskaper og når jeg er borte på servering. 

Det er rart å tenke på at det er veldig lite man trenger å gjøre for å bli litt sunnere og litt sprekere. Ting trenger ikke ta hele tiden din, for noen ganger holder det med små forandringer. Iallfall hvis det er hva du selv ønsker. Jeg er veldig klar for disse forandringene og jeg gleder meg også faktisk. Kanskje jeg inspirerte noen der ute også med innlegget mitt. Det handler ikke om å være som alle andre, være den perfekte og slik som alle bladene skriver om. Det handler om å være glad i seg selv og fornøyd med livet sitt. 

Er du opptatt av kosthold og trening?

4 kommentarer

Trenger det å være så vanskelig?

 • 14.04.2015 - 18:36
Jeg stiller meg dette spørsmålet, trenger det virkelig å være så vanskelig? Vi fyller hodene vårene med tanken om hvor utrolig vanskelig det er, vi tror alt er så utrolig mye verre enn hva det er. Vi tror det tar fem år å komme oss opp av stolen og ut for å trene, vi tror det tar måneder før vi klarer å lage oss en treningsrutine som vi faktisk trives med. Vi tror det tar hele livet å kutte ut godteri, for dette må jo bare være umulig. Vi tror det tar ekstra mye energi å lage sunn mat som smaker godt. 

Ja det er akkurat det vi gjør, vi sitter der og presser oss selv til å tro at det er så utrolig vanskelig. Vi drømmer om det spreke livet vi kan ha ved å være litt mer i aktivitet og spise litt sunnere, men vi velger å ikke gjøre noe med det, for vi tror det er så vanskelig. Vi tar knekken på oss selv med alle de tankene vi klarer å presse inn i hodet, utenom at vi engang vet sannheten av det. Negativitet er noe som vi velger å leve med, vi orker ikke bytte den ut med noe positivt, for det er så utrolig enkelt å være negativ og tro at man ikke får til noe. 

Jeg var akkurat denne personen. Jeg satt der og tenkte for meg selv at det å få en treningsrutine er bare virkelig håpløst. Jeg prøvde flere ganger i løpet av mitt år med vektnedgang å få meg noen treningsrutiner, men jeg satte for høye krav for meg selv, jeg var ikke motivert nok, så det varte sjeldent mer enn i noen uker. Før nyttår fant jeg frem min motivasjon, og jeg var klar for å begynne å være mer i aktivitet. Et treningssenter var langt ifra mine tanker, men etter noen uker endte jeg der, og siden har jeg ikke angret. De eneste gangene jeg ikke har holdt meg til treningsrutinene mine er den ene perioden hvor jeg var syk, vært på jobb og når treningssenteret var stengt i påskeferien. Du kan få til å være aktiv om du selv vil, for nei du trenger ikke betale for et medlemsskap på et treningssenter, du kan faktisk gjøre det hjemme og ute, det er enkelt og gratis.

Godteriavtalene bestemte jeg meg plutselig for, og jeg har derfor ikke hatt noen store problemer med dem. Selvfølgelig er det litt krevende når du sitter ved noen som koser seg med ditt favorittgodteri og du selv vet at du ikke skal smake på en eneste bit. Vi tror vi er avhengige av godteri, og at det derfor ikke er mulig å stoppe. Når lysten på sjokolade kommer, så kjenner vi kun hvor god den lyste er og hvor høyt vi ønsker å tilfredsstille den ved å ta en sjokoladebit i munnen. Vi velger det enkle, ja det er slik vi er og slik vi gjør det. Det trenger ikke alltid være så strengt, man kan faktisk velge en dag i uken hvor man unner seg noe godt. Hvis du er som meg som ikke stopper å spise sjokolade før enn du er kvalm, da vil jeg virkelig anbefale deg en periode med godteriavtale, for etter denne perioden vil ikke kroppen din lenger være like vant til sjokolade, og du blir fortere kvalm, og klarer forhåpentligvis derfor å spise mindre. Sunn mat trenger heller ikke å føles så utrolig vanskelig som hva vi tror det er. Selv har jeg en lang veg å gå når det gjelder valg av riktig mat, men i løpet av uken skal jeg få en plan som forhåpentligvis vil hjelpe meg. Selv om du kanskje tror det så trenger du ikke å leve på grønnsaker og fisk hele tiden. Det handler også om de små valgene som kan gjøre en stor forskjell. Bytt ut lettmelken med ekstra lett, og deretter til skummet, jeg drakk helmelk før og jeg elsket det, men nå er jeg nede i skummetmelk og jeg synes det også smaker fantastisk. Du kan faktisk bytte ut kneipen eller yoghrtbrødet med et litt grovere brød, du trenger faktisk ikke velge det groveste med en gang, men du kan forsiktig gå oppover på grovhetsskalaen. Du kan bytte ut litt av det fine melet i pizzabunnen med noe grovere, ja det er faktisk et steg på vegen og det smaker fortsatt godt. Ta deg tid i butikken til å se på hvilke produkter som er nøkkelhulsmerket, det er også et godt steg i riktig retning om du velger nøkkelhulsprodukter. Skiven du spiser hver morgen med nugatti, kan du jo faktisk velge å spise kun på lørdager. Du kan bytte ut svinekjøttdeig med kyllingkjøttdeig, du kan bytte ut fine pitabrød og tacolefser med fullkornsvarianter. Du kan bytte ut melkesjokoladerullen med en eventyrsjokolade. For hvis du sliter med å kutte ut godteri, så går det faktisk an å trappe sakte med sikkert ned.  

Du kan sette deg ned og bestemme deg for at det er slik du skal leve fordi du ikke orker å gjøre noe med det, eller du kan reise deg opp, sette ned foten og bestemme deg for at du vil gjøre en forandring. Tanken på hvor negativt vi tenker er helt grusom, alle som vil kan få det til. Det handler bare om å legge bort de negative tankene og finne frem din positive side. Jeg klarte det, da kan alle klare det

Har du noen gang ønsket, men ikke orket å oppfylle ditt ønske?

0 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits